Karting • Chrono

Lorenzo van Riet pakt podium in openingsweekend van NK karting

Uitgegeven door Bas Kaligis • 19 maart 2015 14:06

Op het Circuit de Landsard kwam Lorenzo van Riet uit het team van Brand Racing afgelopen weekend in actie bij de eerste wedstrijd van het Nederlands Kampioenschap 2-takt. Van Riet kwam in actie op zijn Formula K-kart in de DD2-klasse en kreeg op het Eindhovense circuit te maken met lastige wisselende weersomstandigheden. De uit Castricum komende coureur greep de polepositie en had als doel gesteld om te winnen, maar na een verkeerde bandenkeuze in de eerste race moest hij genoegen nemen met een tweede plaats in het dagklassement.

Lorenzo van Riet podium DD2

“Tijdens de trainingen op vrijdag en zaterdag zat de snelheid er al meteen goed in. Ook tijdens de kwalificatie ging het goed en pakte ik de pole voor de eerste race. Een beter begin kon niet eigenlijk”, verklaarde Lorenzo van Riet tegenover RaceXpress.nl. “Op zondag bij de eerste wedstrijd was de baan half nat, half droog. Hierdoor was de bandenkeuze zeer lastig. We kozen voor regenbanden, terwijl de concurrenten voor slicks gingen. Uiteindelijk was slicks de juiste keuze en eindigde ik op de vijfde plaats. We hebben gegokt en helaas pakte dat verkeerd uit, maar dat hoort erbij.”

Maar Lorenzo toonde zijn talent en veerkracht. De zoon van ex-toerwagen kampioen Pim van Riet reed in de resterende twee races sterk naar voren. “De tweede race reed ik sterk met goede rondetijden. Ik ging van de vijfde plaats naar de overwinning. Ook bij de laatste race reed ik naar de zege met een grote voorsprong. Dat was mooi en geeft een goed gevoel. Achter me begonnen ze met elkaar te vechten zodat ik mooi kon wegrijden.”

Met twee overwinningen en een vijfde plaats eindigde Lorenzo uiteindelijk op een mooie tweede plaats, maar heeft ook weer waardevolle ervaring opgedaan. “Vooral in de eerste en derde race heb ik geleerd om met de regen om te gaan. Tijdens de laatste race begon het te spetteren. Belangrijk is dat je iets anders de bocht ingaat, want anders ga je er namelijk af.”

Lorenzo van Riet podium

De coureurs uit Castricum heeft een druk en ambitieus seizoen voor de boeg, zowel nationaal als internationaal. “Dit jaar ga ik voor het Nederlands Kampioenschap in de DD2 klasse. Daarnaast zal ik ook nog meedoen aan het BNL en EK. De eerste wedstrijd van het EK vindt plaats op het circuit van Salbris. Daar hoop ik in de top tien te kunnen eindigen. Er komen dan ook allemaal fabrieksteams waardoor het lastig gaat worden, maar ik denk dat het te doen is. Tot slot wil ik graag mijn vader, de monteurs Danny en Richard en alle sponsoren bedanken.”

Lorenzo van Riet wordt ondersteund door: Febo, Brand Racing en Van Riet Auto’s.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS