Karting • Chrono

Leroy Jagesar in de hoogste versnelling met Kartsupport in de NK's van de 125cc schakelkarts

Uitgegeven door Bas Kaligis • 7 maart 2017 17:08 • Print artikel

EINDHOVEN - Leroy Jagesar staat voor een mooie uitdaging. Leroy debuteert dit jaar in de koningsklasse van de kartsport en het Nederlands kampioenschap heeft in die categorie een groot en vooral zeer competitief deelnemersveld. Hij kijkt er naar uit. “Rijden in zo’n snelle schakelkart geeft een ontzettende kick. Zeker ook met de voorremmen erbij. Je kunt veel later remmen. Het geeft ook een kick dat je zo hard kunt rijden en met die snelheid iemand kunt inhalen.”

CRG Kartsupport Leroy en Ram Jagesar en Erwin van der Veen

Ook teambaas Erwin van der Veen is blij met zijn pupil. "We rijden met Leroy het Nederlands kampioenschap, en waarschijnlijk twee of drie races in het DKM. We kijken hoe hij zich ontwikkeld", zei de stuwende kracht achter Kartsupport, die al decennia lang successen behaalde met zijn rijders in de 125cc schakelklasse. "Leroy is een talent. Hij maakt zonder meer goede stappen." Jagesar racet met een CRG-chassis en TM-motoren en heeft goede teamgenoten. "We hebben ook Joey Hanssen en Lorenzo van Riet, twee snelle jongens, dus daar kan Leroy zich mooi aan op trekken", aldus Van der Veen.

Nieuw in de koningsklasse van de Nederlandse kartsport dit seizoen kon Leroy Jagesar tevreden terugblikken op de tweede en laatste ronde van de Winter Cup. De zestienjarige karter uit Middelburg werd in Eindhoven vijfde in de finale in de KZ2-klasse en liet daarmee zien dat hij dit jaar een rookie is om serieus rekening mee te houden.

We blikken terug op de voorbereidingen van Leroy Jagesar: “We hadden het materiaal goed voor elkaar”, zei een tevreden Leroy na afloop van de races op circuit De Landsard. “De kart, de motor, het past allemaal mooi in elkaar. Zo vonden we een goede snelheid. Voor Eindhoven hadden we één keer getest en dat voelde meteen positief aan. Nu heb ik een stukje duidelijkheid over mijn mogelijkheden voor komend seizoen. Ik weet nu dat ik echt op mijn materiaal kan rekenen.”

Tijdens de eerste Winter Cup in Kerpen was Leroy, die afgelopen jaar kampioen werd in het Nederlands kampioenschap bij de junioren, bij zijn racedebuut in de KZ2 nog zoekende, maar in Eindhoven reed hij dus als vanouds in de rondte: scherp, snel en moeilijk te passeren. Dat de sympathieke Zeeuw zijn kart voor elkaar had was al tijdens de training te merken. Hij had de snelheid, voelde zich goed in de kart en dat leidde uiteindelijk tot een zeer verdienstelijke zevende tijd in de kwalificatie.

Leroy Jagesar

Zo had hij een prima mogelijkheid om zich in de prefinale verder naar voren te rijden. En dat deed hij dan ook. Leroy, die dit seizoen ondersteuning krijgt van Kartsupport van Erwin van der Veen maakte twee plaatsen goed en verzekerde zich zo van de vijfde startpositie voor de finale. En daarin lag hij kort na de start al vierde. “Ik was vrij snel, kon goed meekomen”, zei de talentvolle rijder. “Daarom wachtte ik op mijn kans.” Helaas was dat buiten pech gerekend. Want het deel van het chassis van zijn CRG waarop zijn stoeltje was bevestigd, bleek gescheurd.

“Ik verloor veel grip. Ik moest zorgen dat ik de kart heel over de finish bracht en verloor daardoor een plaats. Op een gegeven moment ga je je toch een beetje zorgen maken. Het gat met de nummer vier werd ook steeds groter. Toen ik over de finish kwam, schuurde de stoel over de grond.”

Niettemin kon de rookie met een tevreden gevoel terugblikken op de tweede ronde van de Winter Cup. “Ik had niet verwacht dat ik top vijf zou kunnen rijden. Maar het is een mooi resultaat en tijdens het seizoen hoop ik nog wat verder te kunnen komen. Uiteindelijk is dit seizoen natuurlijk vooral een leerjaar. Ik moet gewoon zoveel mogelijk meters maken en zorgen dat ik stapje bij stapje beter word.”

Behalve het NK gaat Leroy ook drie races van het DKM rijden en wellicht een aantal races in de seniorenklasse om zijn wedstrijdritme op peil te houden. Verder gaat hij testen in een BMW E30 om ervaring in de autosport op te doen. Het is zijn droom dat Leroy de stap naar de Formule 4 maakt. “Dat is en blijft de ambitie!”, maar voorlopig blijft hij met beide benen op de grond, want hij weet dat hij daarvoor een aanzienlijk budget nodig heeft.

Leroy Jagesar wordt in zijn raceactiviteiten ondersteund door: Kartsupport, Karting Goes en Autoservice Ram.

Leroy bedankt JJ Racing, Erwin van Veen en Kartsupport, JvD Power en zijn vader en moeder.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS