Karting • Chrono

Jordi van Moorsel knokt naar overwinning in Eindhoven: "Hard knokken en focussen"

Uitgegeven door Bas Kaligis • 17 maart 2015 15:23

Afgelopen weekend waren de openingswedstrijden van het Nederlands Kampioenschap 2-takt op het Circuit de Landsard in Eindhoven. Jordi van Moorsel kwam uit in de sterk bezette KZ2-klasse voor Paauwe Racing en BirelART. Waar de andere klassen nog wel eens wat last hadden van natte omstandigheden vonden de races van de KZ2 in voornamelijk droge omstandigheden plaats. Gedurende het weekend liet Van Moorsel zich constant vooraan zien en knokte het racetalent uit Boekel zich naar de dagoverwinning voor teamgenoot Menno Paauwe.

Jordi van Moorsel wint NK 1

“Het weekend ging zeer goed. We waren al sinds vrijdag aan het trainen geweest om veel te proberen met de banden, chassis en op motorisch gebied”, legde NK-winnaar Jordi van Moorsel uit. “Voor de kwalificatie had ik veel vertrouwen. De kart lag goed en ik pakte de pole. De eerste race was wel even wennen en oppassen, omdat op sommige plaatsen het nog wel verraderlijk was, maar de grip kwam wel. Ik moest hard knokken en mijn tijden constant houden om voor mijn teamgenoot te blijven.”

“De tweede race was ongeveer hetzelfde. Ik had een goede start en daarna proberen constant te rijden en de wedstrijd te controleren. Zorgen dat degenen die achter mij zaten niet te dichtbij kwamen en geen eventuele acties konden maken of indien deze te blokken. Dit lukte en ik pakte daardoor ook de overwinning in de tweede race. De laatste race heb ik vooral op save gereden. De focus was om voldoende punten te pakken en ervoor te zorgen om geen fouten te maken en er met de dagoverwinning vandoor te gaan, wat uiteindelijk gelukt is.”

Jordi van Moorsel heeft trouwens een enthousiaste fanclub, die hem op de voet volgen. “Ja, dat klopt. Na de wereldkampioenschapswedstrijden in La Conca (Italië) in 2010 en Al Ain (VAE) kwamen we met een groepje bij elkaar om te praten over een fanclub. We dachten dat het misschien wel een goed idee was”, zei Jordi van Moorsel over zijn trouwe schare fans van de fanclub. “Elke race komen er fans kijken, en nu het zo dicht in de buurt werd gehouden, was het helemaal leuk met de opkomst. Nu hebben we allemaal verschillende merchandising. Van petten, jassen, t-shirts, truien en tassen.” Voor meer informatie: http://fanclubjordivanmoorsel.com/

Podium KZ2

“Ik wil Jacco Paauwe, Menno Paauwe en mijn monteurs bedanken voor hun steun en natuurlijk de fanclub, sponsors en alle mensen die zijn komen kijken. Het was een mooi weekend en we hebben weer stappen gemaakt in de voorbereiding op het grote werk”, zei Van Moorsel. Dit seizoen staat het DKM, EK en WK op het programma voor Jordi van Moorsel. Daarnaast wordt er gekeken om aan een aantal Nederlandse wedstrijden deel te nemen wanneer er geen overlappingen zijn.

Door Jorrit van Dasselaar/Foto's Bas Kaligis

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS