Karting • Chrono

Joey van Splunteren volgas van Kerpen naar Zandvoort en weer terug

Uitgegeven door Bas Kaligis • 2 januari 2015 12:07

Joey van Splunteren heeft een druk weekend voor de boeg. De snelle coureur uit Zaandijk doet mee aan de Nieuwjaarsrace op Zandvoort, die deze zaterdag 3 januari wordt verreden en hij doet zondag mee aan een kartrace; de Chrono Karting Winter Series in het Duitse Kerpen. Als voorbereiding test Van Splunteren vandaag in Kerpen om dan volgas terug te gaan naar Nederland, om nog aan de avondtest op Circuitpark Zandvoort mee te doen.

Joey van Splunteren Wolf

Je moet een beetje ‘gek’ zijn, maar Van Splunteren doet het gewoon. Geen woorden, maar daden. Dat bewees één van Nederlands grootste talenten al eerder; Joey won in zijn loopbaan al het Europees kampioenschap in de Rotax Max en pakte in zijn eerste autosportjaar de NK-titel in de Formule Ford.

Dit weekend start Joey van Splunteren voor Bas Koeten Racing op zaterdag in de Nieuwjaarsrace en komt in actie met de indrukwekkende Wolf. Na de race gaat het weer volgas naar Duitsland, waar hij op zondag voor Slangen Karting uitkomt met een Topkart in de KZ 125cc schakelklasse.

“Het wordt spannend. Vrijdagochtend trainen in Kerpen in de KZ, daarna snel naar Zandvoort om in het donker te rijden. Er is een training in het donker om de rijders te laten wennen aan deze omstandigheden. De Nieuwjaarsrace loopt van 15.00 uur tot 19.00 uur. En dan zondag in Kerpen met Francois Slanbgen om de wintercup te rijden. Het is gewoon een uitdaging. Ik had al afgesproken om de Nieuwjaarsrave te doen. De Wolf is een gave auto met veel downforce, Dat merk je bijvoorbeeld goed in het Scheivlak. Lekker hard er doorheen, een goed gevoel!”

“En dan de Wintercup van Chrono in de schakelklasse. Ik wil altijd al schakelen en Francois vroeg of ik een wedstrijd wilde doen. Ik heb al eerder een race in de Rotax Max voor hem en Topkart gedaan en ik vind het leuk met hem te werken. Druk weekend zo, maar wel een gave uitdaging.”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS