Karting • Chrono

Joel Affolter doet na vier jaar weer mee in een kartrace! "Niet getraind, maar gewoon fun hebben"

Uitgegeven door Bas Kaligis • 18 maart 2017 10:23 • Print artikel

Zijn laatste race dateert alweer uit 2012, maar nu stapt de Europees kampioen Rotax Max Junioren van 2010, vice-kampioen in de BNL in de Mini-Max achter Max Verstappen, en de veelvoudig Nederlands kampioen Joel Affolter weer eens in de kart. Ongetraind en zonder ook maar n meter aan voorbereidingen. Het is verre van optimaal, maar dat vindt Affolter wel een uitdaging. Mijn laatste race in een kart dateert alweer van 2012. Dat was het WK in Bahrein met U18.

Joel Affolter

Vandaag zit hij eindelijk weer in de kart nadat hij drie jaar lang wat autoraces reed. Dat je het met talent alleen tegenwoordig niet meer redt, ondervond ook Joel Affolter. Hij reed de afgelopen drie seizoenen onder meer in de Formule Renault 1.6L, Clio Cup en Pick-up MW-V6 race van Acceleration, maar geld voor een heel seizoen was er niet. Ik heb er van genoten in de autosport, maar als je nagenoeg geen budget hebt, wordt het moeilijk.

Ik heb de knop omgezet en wil weer lekker gaan karten. Ik vind het leuk, omdat karting toch mijn ding blijft. Ik heb nu vier jaar geen races meer gereden in de kart, maar er kwam wat leuks op mijn pad en nu doe ik het eerste NK mee. Ik heb nog niets getraind, maar dat maakt niet uit. Ik verwacht dan ook niets, maar ik wil gewoon weer plezier hebben.

Zijn autosportambities zijn even naar het tweede plan verwezen. De budgetten liggen hoog en nu gaat de focus weer op karting. Twee jaar geleden testte Afollter nog in een Formule 4 op Hockenheim. Hij was toen razendsnel en deed niet onder voor de tijden van Mick Schumacher die dag. Schumacher had de beschikking over vele setjes nieuw rubber, terwijl Affolter het met gebruikt rubber en n setje nieuw op het einde van de dag moest doen. De rondetijden waren op nieuw rubber erg snel. De Formule 4 test ging super. Ook Mick Schumacher reed die dag. Ach ja als je ziet dat Mick vooraan meereed in het Duits en Italiaans kampioenschap dan weet je waar je ook had kunnen rijden. Het is niet anders. We blijven positief en ik stap nu zo het NK in.

Joel komt dit weekend in actie voor Schepers Racing. Het Belgische team van Ingo Schepers heeft veel ervaring in de DD2. Ingo Schepers heeft veel know-how. Ik heb vroeger al eens een keer getest met Ingo. Leuk dat ik de kans krijg om een race mee te doen. Kerpen vind ik een leuke baan. Een echt rijderscircuit. Vrij technisch. Ik doe ongetraind mee. Gewoon fun hebben!


MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS