Karting • Chrono

Goedsign Racing op de juiste weg! Max Tjelpa geniet van eerste podiumplaats: tweede!

Uitgegeven door Bas Kaligis • 16 juni 2017 15:25 • Print artikel

KERPEN - Halverwege het seizoen pas ingestapt in verband met zijn vwo-examens kreeg karter Max Tjelpa zondag in Kerpen een mooie beloning voor al zijn inspanningen voor school van de afgelopen maanden. De negentienjarige Rotterdammer, uitkomend voor Goedsign Racing werd tijdens de vierde ronde van het Nederlands kampioenschap erg knap tweede in het dagklassement bij de Rotax Max Senioren.

Max Tjelpa Goedsign Racing naar podium


Wat zijn prestatie voor hem extra bijzonder maakte, was het feit dat het zijn eerste podiumplaats in de Rotax Max Senioren was. “Dit is heel mooi, erg leuk om hier op het podium te staan”, jubelde hij kort na de huldiging met een fraaie beker in de hand. Die tweede plaats werd met gehele team gedeeld. Goedsign Racing is een hecht team, waar iedereen elkaar steunt. Podiums zoals deze van Max en de vorige van Nick in de DD2 bij de BMC zijn een teken dat de equipe, die gesteund wordt door Daan Tennekes, directeur van Goedsign Reclame uit Woerden op de juiste weg is.

Het was een mooie ontlading voor Max na zijn vwo-examens van afgelopen maand. Toch was er geen feestje bij voor hem. “Ik ga deze keer op tijd naar bed”, zei hij. “Ik ben na de examens met vrienden één week naar Mallorca geweest. Ik moet even bijslapen nu.” Het weerhield hem er in ieder geval niet van uitstekend te presteren op het circuit in Duitsland.

Hoewel de kwalificatie hem wat tegenviel – hij snelde daarin naar de twaalfde tijd; “we hadden problemen met de banden en het was zoeken naar de juiste afstelling” – was de snelle coureur van Goedsign Racing in de races in de sterk bezette seniorenklasse erg rap. Niettemin kwam zijn podiumplaats voor Max ietwat onverwacht. “Het zat heel dicht bij elkaar. Als ik in de kwalificatie een tiende van een seconde harder had gereden, had ik bij de top zes gestaan.”

Deze keer had de sympathieke Zuid-Hollander eindelijk loon naar werken gekregen. Nu het leven ook op andere vlakken zijn aandacht begint te vragen, zoals de mogelijkheid om te gaan studeren, was het mooi dat hij die welverdiende podiumplaats meepakte.

Voor Max is karting al sinds zijn tiende zijn leven. Eerst op een binnenbaan, een jaar later begon hij ook op buitenbanen te rijden en op zijn twaalfde begon hij met racen in competitieverband. Dat was in de RK1 in de viertaktkarts waarin hij in 2012 kampioen werd. Sinds 2013 rijdt hij tweetakt. Eerst Olympisch, daarna maakte hij de overstap naar de senioren.

Dat hij in de kartsport belandde, was min of meer vanzelfsprekend. Al op zijn vierde keek hij op tv naar de heroïsche prestaties van Michael Schumacher. “We keken altijd naar Formule 1. Ik zag steeds die rode auto voorbijkomen. Ik zei: dat wil ik later gaan doen. Het is me eigenlijk met de paplepel ingegoten.”

Podium GoedSign Racing

Hoewel hij nog altijd veel plezier haalt uit het racen, weet Max niet hoe zijn toekomst in de sport eruitziet. Hij zou eventueel de overstap naar de koningsklasse KZ2 kunnen maken. Maar daar is hij nog niet over uit. “Ik rijd om lol te maken. Een podiumplaats is natuurlijk heel mooi, maar ik wil het relaxed houden. Dat werkte tot dusver altijd goed in de tent. We maken er met z’n allen een leuk weekend van. Je moet er lol in hebben. Tegelijkertijd is de sport te duur en te tijdrovend om alleen voor de lol te rijden. Je moet er tenslotte heel veel tijd in investeren.”

Max Tjelpa wordt in zijn raceactiviteiten ondersteund door: Goedsign. Verder bedankt hij zijn ouders, zijn oom Marco Pattipawae, zijn teammaten, het hele team en Menno van der Schaft.

Goedsign Racing wordt ondersteund door Goedsign Reclame uit Woerden en WD40 Benelux.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS