Karting • Chrono

Finn Kooijman laat het potentieel van de legendarische Dino zien: "Het ging heel goed"

Uitgegeven door Bas Kaligis • 18 maart 2015 12:46

Op het Circuit de Landsard vond afgelopen weekend de openingswedstrijd van het Nederlands Kampioenschap 2-takt plaats. Op het Eindhovense circuit was ook het jonge talent Finn Kooijman aanwezig die de Dino-kart de sporen gaf in de KZ2-klasse. Kooijman is aangetrokken door Michel Vacirca om voor het legendarische merk uit te komen. Samen met begeleider Erwin van der Veen van Kartsupport hebben ze de uitdaging opgepakt en niet zonder succes. Ter voorbereiding op het Duitse DKM kampioenschap en het Europees Kampioenschap kwam Finn Kooijman meters maken. Gedurende het weekend liet de jonge coureur zich geregeld in de kopgroep zien en toonde hij gelijk het potentieel van de Dino kart door vooraan mee te doen en uiteindelijk als vierde te eindigen in het dagklassement.

Finn Kooijman Dino Kart

“Het weekend ging goed. De trainingen wel iets beter dan de wedstrijden”, blikt Finn Kooijman tevreden terug op het weekend. “We hadden wat tijd over in de training, maar in de kwalificatie kregen we denk ik een andere patch banden waardoor het iets lastiger werd. Maar toch als derde gekwalificeerd wat nog niet zo slecht is.”

De eerste race startte goed voor Finn en nam zelfs de kop van het veld over, maar verloor deze even later na een klein momentje. “Aan het einde van het rechte stuk maakte ik een reminschattingsfoutje. Ik remde namelijk op een nat plekje en schoof even van de baan waardoor ik als vijfde finishte. Een goed halfuur voor ons werd er nog zelfs met regenbanden gereden en zo hier en daar wat het nog een beetje tricky op de baan. Maar verder ging het heel goed, alleen jammer van dat foutje.”

Tijdens de tweede en derde wedstrijd eindigde Finn in de top drie en eindigt daarmee als vierde in het dagklassement. “De tweede race ging ik van vijfde naar de derde plaats. Ging goed, alleen had ik de radiateur iets te veel afgedekt waardoor de motor wat te warm werd. Daardoor was het moeilijk te vergelijken wat de kart doet. Bij de laatste race ging het ook goed en lagen we de hele race tweede met dezelfde rondetijden als de winnaar. We zijn tevreden over het weekend, maar het had nog beter gekend als mijn foutjes er uit zouden gehaald zijn.”

Finn Kooijman komt dit seizoen uit met de Dino Kart. Een legendarisch merk met heel wat historie. “Eerlijk gezegd kon ik het merk niet zo heel goed. Waar ik vroeger begon te karten hadden we foto’s hangen van ouwe legendes met Dino’s, die vele prijzen met dit merk gewonnen. In de jaren dat ik heb gereden had ik, tot vorig jaar, nog nooit een Dino kart gezien. We zijn benaderd en vanaf het eerste moment dat we ermee gingen rijden ging het meteen heel goed. Elke keer als we rijden, ontdekken we dingen en vinden we tijd. We hopen dat we nog wat extra kunnen vinden zodat we wat over hebben ten opzichte van de rest. In ieder geval biedt de Dino veel mogelijkheden en potentie.”

Dit seizoen staat in ieder geval het Duitse DKM en het EK op het programma. De volgende wedstrijd voor Finn is het EK in Sarno. “We hopen daar het hoogste podium te halen. Het wordt heel spannend, maar we werken het heel goed naartoe en daar ben ik blij mee. We maken grote stappen. Graag wil ik nog mijn ouders en mijn sponsors, HB Afbouw en Kartsupport bedanken voor hun support.”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS