Karting • Chrono

Dikkie van der Wal: met kickbokstraining op weg naar de karttop

Uitgegeven door Bas Kaligis • 11 maart 2015 10:45

EINDHOVEN - Met kickbokswedstrijden en vijf keer per week trainen lag het bij Dikkie van der Wal zondag in Eindhoven bepaald niet aan zijn conditie. Zijn vijfde plaats in de juniorenfinale tijdens de slotdag van de Chrono Karting Winter Serie was zeker niet slecht, maar zoals het een echte sportman betaamt, had het beter gemoeten, vond hij.

Intrepid adelaar Dikkie van der Wal

Als racer is Van der Wal immers altijd op zoek naar perfectie. Toch kon de dertienjarige Fries uit Elahuizen relativeren na afloop. “Het ging tijdens de race niet slecht”, sprak de Intrepid-rijder op het zonnige circuit De Landsard. “Helaas stuurde ik bij de start niet genoeg naar binnen waardoor ik veel plaatsen inleverde. Het lag ook een beetje aan de kart. We konden de juiste afstelling niet vinden.”

Een maandje eerder had Van der Wal in Campillos al een glimp van zijn kunnen gedemonstreerd. Ondanks dat het jonge talent een tijdje niet had geracet, reed hij in het sterke Internationale veld naar de tweede trainingstijd. Tijdens de eerste heat op de Spaanse omloop eindigde hij nog als negende, in de tweede werd hij al vijfde en de derde manche won hij zowaar. Jammer genoeg kon hij zijn uitstekende vorm een dag later tijdens de prefinale niet verzilveren. Pech met de motor smoorde zijn ambitie.

In de finale eindigde hij overigens toch nog verdienstelijk op de twaalfde plaats nadat hij zich vanaf de negentiende plaats naar voren had geknokt. “Maar achteraf had ik toch het gevoel dat er meer in had gezeten”, zei Van der Wal, doelend op de winst van een dag eerder.

De vorm van Spanje nam hij mee naar De Landsard. Zijn vijfde plaats op de Brabantse baan was voor zijn gevoel weliswaar geen goede afspiegeling van zijn potentie als karter, hij wist in ieder geval dat het met zijn vorm voor de eerste NK-wedstrijd komend weekend dik in orde moet zijn. “Ik verwacht dat ik dan beter rijd. Dat wil ik en dat kan ik ook.”

Want mede dankzij zijn kickboksen bij de kickboxschool KB in Sneek heeft Van der Wal de conditie van een beer. “Ik heb over een paar weken een grote kickbox-wedstrijd. Dat doe ik omdat ik het leuk vind. In de kart heb ik daar voordeel van.”

Want moe wordt hij niet snel in zijn kart. Het geeft hem de kracht om tot de laatste meter te knokken. De concurrente is gewaarschuwd.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS