Karting • Chrono

Christiaan de Kleijn in Berghem overtuigend naar de overwinning en eerste kampioenschap!

Uitgegeven door Bas Kaligis • 13 maart 2018 19:35 • Print artikel

BERGHEM - In wat zijn eerste volledige seizoen in de Minimax-klasse moet worden, gaf karter Christiaan de Kleijn zondag in Berghem zijn visitekaartje af. Want afgaande op zijn titel van winterkampioen is hij één van de kandidaten voor het podium het komende seizoen. De dertienjarige rijder uit Bosch en Duin won op de Brabantse piste overtuigend zowel de prefinale als de finale. Hij lijkt daarmee klaar voor de start van het Nederlands kampioenschap dat over een kleine twee weken begint in Genk.

Christiaan de Kleijn

"Ik ben heel blij", zei Christiaan na afloop van de finale. Na zijn tweede plaats tijdens de eerste Winter Cup-ronde in Kerpen, eind vorig jaar, was de winst zondag voldoende voor de titel van winterkampioen in de Minimax-klasse en de bijbehorende ferme beker. "Dat ik nu kampioen ben, voelt heel goed. Ik had het eigenlijk niet verwacht. Ik heb nog niet veel ervaring in deze klasse. Vorig seizoen heb ik alleen twee keer bij het NK meegereden en in Kerpen de eerste Winter Cup-wedstrijd gereden. Maar daar bleek dat ik erbij zat."

Dat was zondag in Berghem opnieuw het geval. Het racetalent bleek niet te beteugelen door de concurrentie. "Het was een goede race. In het begin kon ik mijn koppositie vasthouden en daardoor kon ik wegrijden van de rest." Hij had ervan genoten, zei de ambitieuze Christiaan. "Winnen is altijd goed. Nu hoop ik kampioen te worden in het NK."

Christiaan rijdt komend seizoen in principe alleen het Nederlands kampioenschap. Maar er komen misschien nog een aantal wedstrijden bij in de BNL en de BMC. Hij weet: hoe vaker hij kan rijden, hoe meer hij leert. Op dit moment vindt de leergierige karter dat met name zijn rollende start beter moet. "In Kerpen ging het fout", herinnerde hij zich. "Toen liet ik de kart verzuipen. Verder wil ik graag nog wat beter leren inhalen."

Vader Martin de Kleijn trots op zoon Christiaan

Gezien zijn jeugdige leeftijd is het logisch dat Christiaan nog moet leren. Toch was de wijze waarop hij zondag de prefinale en de finale won indrukwekkend. Hij reed als een routinier in de rondte en denderde zo gedecideerd twee keer richting de overwinning. Dat hij zo sterk zou zijn werd tijdens de trainingen al duidelijk. "Na zaterdag wist ik al een beetje de tijden van de andere jongens. Ik zat er steeds goed bij. Ook in de regen. Dus toen wist ik dat ik een kans had om te winnen."

Nu is het aftellen naar de start van het seizoen dat voor Christiaan in het weekeinde van 24 en 25 maart begint met de eerste ronde van het Nederlands kampioenschap. Hij keek ernaar uit. "Ik vind Genk wel een mooie baan", zei de snelle karter die de smaak te pakken heeft. "Het is ook een leuke en lange baan om op te rijden. Ik vind hem zelfs leuker dan Berghem." Wat zijn ambitie voor de races op de Belgische piste is? "Ik ga voor de winst!"

"Ik wil graag het team CRG Holland, Dennis de Bruijn, mijn monteur Chris Sterken, MDK Containers en al mijn sponsors bedanken."

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS