Karting • Chrono

Broertjes Van Berlo uitstekend op dreef met Nederlands kampioenschap en P3

Uitgegeven door Bas Kaligis • 6 november 2014 00:07

GENK - Terwijl de één met een grote lach van tevredenheid de truck van Hugo Motorsports inliep, verbeet de ander de pijn van ontgoocheling. De emoties bij de broertjes Kay en Glenn van Berlo liepen zondagmiddag in Genk danig uiteen tijdens de laatste ronde van het Nederlands kampioenschap karting.

Kay van Berlo Nederlands kampioen

Kay (13) was zojuist kampioen in de Minimax geworden, maar Glenn (12) had in de laatste race van het seizoen zijn tweede plaats dan toch nog verspeeld. Het waren de zenuwen geweest waardoor hij een aantal foutjes had gemaakt, zei de jongste van de Veghelse racetalenten. "Dan rijdt de hele groep vanzelf weg en begonnen de mensen achter me in te halen. Ik kon op dat moment nog wel rustig blijven en me blijven focussen, maar toen ik uit de kart was niet meer. Ik had er zó graag een één-twee van gemaakt. Maar ja, het is zoals het is. Ik moet maar tevreden zijn met de derde plaats. Alle kinderen die buiten de top drie zijn geëindigd willen die derde plek allemaal hebben. Ach, ik heb dit seizoen in ieder geval veel geleerd."

Oudere broer Kay troostte zijn broertje met de woorden dat hij volgend jaar kandidaat is om het kampioenschap te winnen. Hij had zelf alvast het goede voorbeeld gegeven door al in de tweede race van de dag de titel veilig te stellen. Zijn tweede plaats in de tweede race was daarvoor voldoende. "Maar ik was in de eerste race nog best wel zenuwachtig", bekende Kay. "Ik had het hele jaar al vooraan gereden. Er hoefde maar één ding te gebeuren en het was klaar geweest."

Kay en Glenn van Berlo

Dat laatste leek overigens nog bijna te gebeuren. Hij had de derde plaats geclaimd nadat hij een concurrent was voorbijgesneld, maar bij het verdedigen van zijn positie reed deze tegen hem aan en vlogen ze beiden van het asfalt. "Gelukkig kon ik weer terug de baan op komen en ben ik nog als achtste gefinisht."

De elfde plaats zou genoeg zijn voor de titel, maar Kay streed mee in de voorste gelederen. Met de tweede plaats voldeed hij met gemak aan die eis. “Dat verbaasde me omdat ik van de achtste plaats moest starten. Daarna heb ik in de derde race niet teveel risico genomen. Het was voor mij de laatste keer in de Minimax. Ik wilde gewoon lekker genieten.”

Volgend jaar rijdt Kay in de Max Junior. “Daar kijk ik wel naar uit. Weer een stukje sneller, weer een stapje hoger.”

Hoewel zijn broertje flink teleurgesteld was over het verlies van de tweede plaats vond Kay Glenns rijden dit seizoen een compliment waard. “Ik ben trots op hem. Derde is natuurlijk toch nog top. Dat mijn broertje met mij op het podium stond is echt mooi.”

Beide rijders toonden aan dat ze sportmannen zijn en maar al te graag willen winnen. Naderhand kwam ook bij Glenn het besef dat de derde positie eigenlijk betse wel goed was. Met broer Kay als kampioen had het duo een knappe prestatie neergezset. Welke broertjes worden er tenslotte 1 en 3 in een kampioenschap?

Glenn en Kay van Berlo

Kay en Glenn van Berlo bedanken: vader en moeder Van Berlo, Chico Chica, Rob van den Heuvel auto’s, Van Berlo Bedrijfsvloeren, Billy van de Clundert, Sven van Bergeijk, Jeffrey van Bergeijk, Lars Bos en Hugo Motorsports.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS