Karting • Chrono

Broertjes Van Berlo houden naam hoog op Spa: ‘Het rubber vloog in het rond’

Uitgegeven door Bas Kaligis • 25 juni 2015 10:45

SPA - Terwijl Glenn van Berlo in de Minimax-klasse doorgaat met races winnen, heeft rookie Kay van Berlo duidelijk zijn draai gevonden in de junioren-klasse, getuige zijn steeds beter wordende resultaten. Voor de Veghelse broers was de vierde ronde van het Nederlands kampioenschap Rotax Max op de kartbaan van Spa-Francorchamps zondag dan ook één om met genoegen op terug te kijken. Beide kartalenten stonden op het podium tot groot genoegen van hun trotse ouders en begeleiders. Vader Marcel van Berlo had zelfs zijn eigen raceactiviteiten naar de achtergrond geschoven en deed niet mee aan de SuperCar Challenge op Circuit Zolder om de verrichtingen van zijn zoons te kunnen zien.

Podium MiniMax Glenn van Berlo Spa

Glenn van Berlo (13) kende op zijn zachtst gezegd een uitstekend weekeinde op de Belgische omloop aan de rand van het vermaarde F1-circuit. Hij eindigde op de achtereenvolgens eerste, derde en eerste plaats. Een resultaat om trots op te zijn. Zeker ook omdat onder de wisselende omstandigheden in de Belgische Ardennen het moeilijk was te bepalen wat de beste bandenkeus was.

Achteraf kon Glenn dan ook alleen maar blij zijn met zijn prachtige resultaten. Hij stond op het hoogste treetje op het podium met een grote beker: “Ik heb mijn voorsprong in het NK weer wat groter gemaakt”, sprak hij tevreden. Knap, want hij wist: “Dit jaar is het NK in de Minimax heel sterk bezet.”

In de Rotax Max juniorenklasse was het broer Kay (14) die zich eveneens nadrukkelijk voorin had gemeld. De rookie van Hugo Motorsports reed op Spa naar de vijfde, derde en vijfde plaats in de respectievelijke races. Daarmee was een podiumplaats dus een feit en dat ontlokte aan Kay de uitspraak dat hij op de Belgische omloop ‘de snelheid’ had. “Ik sta nu derde in de stand”, sprak de snelle Brabander, die vierde werd in de daguitslag, vergenoegd. “Ik heb me de top vijf ten doel gesteld. Dat doel halen, lijkt dus redelijk goed te lukken.”

Met name de tweede race was verraderlijk en juist daarin scoorde hij zijn topdrie. “We moesten kiezen tussen slicks en regenbanden. Iedereen koos voor het laatste, maar toen we aan de race begonnen, was de ideale lijn al droog. Het rubber vloog in het rond en iedereen zocht de natte plekken op de baan op om de banden te koelen.”

Kay van Berlo

In die omstandigheden slaagde Kay erin op te rukken naar de derde plaats. “Ik heb nog wel gepusht om nog tweede te worden, maar dat is jammer genoeg niet gelukt.” De talentvolle jongeling had, net zoals zijn broertje, in ieder geval goede zaken gedaan voor het kampioenschap. En zo stapten twee tevreden karters in de auto, op weg naar huis, op weg naar nog meer topresultaten.

De gebroeders Van Berlo worden gesponsord door Chica Chico, Rob van den Heuvel Auto’s en Van Berlo Bedrijfsvloeren. Verder bedanken zij vader en moeder Van Berlo en Team Hugo Motorsport.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS