Karting • Chrono

Blessureleed achter zich gelaten! Senna van Walstijn is terug van weggeweest, en hoe!

Uitgegeven door Bas Kaligis • 21 juli 2017 18:11 • Print artikel

SPA-FRANCORCHAMPS – Dit seizoen terug van weggeweest na een pittige blessure laat karter Senna (vernoemd naar de legendarische Ayrton Senna) van Walstijn weer zien hoe goed hij is. Wel, dat is heel goed, zo bleek afgelopen weekeinde tijdens de vijfde ronde van het Nederlands kampioenschap Rotax Max. Het veertienjarige karttalent uit Amsterdam scoorde op het circuit van Spa-Francorchamps een zogenaamde flawless in de Rotax Max Juniorenklasse. Dat deed hij door de kwalificatie, de drie manches en dus het dagklassement te winnen!

Senna van Walstijn

“Goh, dit voelt goed”, zei Senna na afloop met een grote grijns op zijn gezicht. “Misschien dat ik vroeger bij de Cadetjes ooit een flawless heb gescoord, maar ik kan het me niet meer herinneren. Ik had niet verwacht dit weekend zo goed te rijden. Het was al lang geleden dat ik hier heb gereden. Zeker twee, drie jaar geleden. Destijds ging het wel meteen goed hier.”

Zijn opvallende prestaties van het afgelopen weekeinde - en eigenlijk van vrijwel het hele seizoen - bewijzen overduidelijk dat Senna terug is van weggeweest. Want de sympathieke jongeling uit Noord-Holland zat vorig jaar zes maanden langs de kant toen hij bij het kitesurfen, een andere hobby van hem, zijn been brak door hard in het water terecht te komen. “Daardoor miste ik vier NK-rondes. Later ben ik van mijn fiets gevallen en brak ik mijn been op precies dezelfde plek. Ik heb bijna een halfjaar in het gips gezeten.”

Zelf voelt de Amsterdammer ook dat hij helemaal terug is op zijn oude niveau. “Ik heb alleen in het begin van het jaar (in Kerpen en Berghem) wat pech gehad. Toen ben ik in totaal drie keer uitgevallen. Sindsdien heb ik elke NK-ronde gewonnen.” Dat komt uiteraard ook tot uiting in de tussenstand van het NK. Hij stond aan het begin van het seizoen veertiende, inmiddels is hij opgeklommen naar de tweede plek.

Dat hoeft op zich ook niet te verbazen, want Senna, die dit jaar behalve het NK ook het DKM rijdt, staat al jarenlang te boek als een groot talent. Hij begon al op driejarige leeftijd met de door hem zo geliefde sport. “Mijn vader kartte vroeger altijd zelf”, zei hij. “Tijdens trainingen reed ik altijd mee.” Na al die jaren heeft zijn passie voor de sport nog niets aan kracht ingeboet. “Ik blijf dit altijd leuk vinden. Elke keer als ik overstap naar een nieuwe klasse kan ik niet wachten.”

Zoals de meeste rijders hoopt hij ooit de overstap naar de autosport te kunnen maken. Hij is inmiddels op een leeftijd dat hij voorzichtig erover kan gaan nadenken. Welke klasse het zou moeten worden, dat weet Senna wel. “De Supercars lijken me heel leuk. De Formule 1 natuurlijk ook, maar het is zo moeilijk om daar in terecht te komen.”

Senna van Walstijn


Aan zijn inzet zal het in ieder geval niet liggen. Senna doet veel voor zijn sport. Zo traint hij elke woensdag in de kart en verder voetbalt hij heel veel en doet hij zoals gezegd aan kitesurfen. Al die inspanningen zorgen ervoor dat hij een uitstekende conditie heeft en razendsnel is op de baan. Tijdens de wedstrijden op Spa-Francorchamps was hij er steeds vliegensvlug vandoor om vervolgens niet meer om te kijken. Niemand die afgelopen weekeinde dan ook in de buurt kon komen van Senna.

Zijn volgende race is de zesde ronde van het NK in Eindhoven. Als het even meezit is Senna ook daar voorin te vinden. En dat moet ook, want hij wil zijn comeback op de mooiste manier vieren: met de titel natuurlijk!

Senna van Walstijn wordt in zijn race-activeiten ondersteund door: Spare Rib Express en Active Plus.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS