Autosport Internationiaal Singleseaters • Champ Car

Organisatie Champcar Assen geeft reactie op eis tot verbod race

Uitgegeven door Bas Kaligis • 3 augustus 2007 10:43 • Print artikel

ASSEN - De Champcar organisatie onder leiding van Bart Rietbergen heeft zijn nek uitgestoken om de Amerikaans equivalent van de F1 naar Europa te halen. Het evenement staat en de laatste voorbereidingen worden getroffen om het geheel tot een geweldig feest te maken. Helaas ondervindt men enige hindernissen, getuige de hardnekkige weerstand van de milieuorganisatie. Zij eisen in een kort geding dat het evenement geen doorgang vindt op laste van een dwangsom van 1 miljoen. Het TT-circuit beschikt echter door een aangepast schema tijdens de WK Superbike over drie extra herriedagen en maakt zich op voor mooi racefestijn.

Copyright CCWS 2007

In het kort geding van afgelopen woensdag eiste advocaat P.Sluyter, die namens omwonenden en milieuorganisatie het volgende: Met het verrijden van het WK Superbike in april en de TT in juni is het TT-bestuur door zijn jaarlijks toegestane aantal lawaaidagen heen. Daarom is er op basis van bestaande vergunningen geen ruimte meer om in het eerste weekend van september de Champ Car-races te houden. Mocht het circuitbestuur de Amerikaanse tegenhanger van de Formule 1 toch van start laten gaan, dan wordt het bestuur een dwangsom van een miljoen euro per dag opgelegd.

Volgens raadsman M.J. Faro van het circuitbestuur hebben het circuit en de organisatie van Champ Car nog de beschikking over extra geluidsdagen. Volgens hem is er door een aangepaste programmering van het WK Superbike in april minder lawaai geproduceerd en hebben het circuit en de organisatie van de Champ Car races nog drie extra herriedagen tot hun beschikking.

Lee van Dam, geeft namens de organisatie van de Champcar Grand Prix op het TT-circuit Assen, een nadere verklaring over de gang van zaken. "Champ Car Europe heeft een contract afgesloten met het TT Circuit Assen voor het verrijden van de Bavaria Champ Car Grand Prix op 1 en 2 september", vertelde Lee van Dam tegenover RaceXpress. "Hiervoor is door de provincie Drenthe een vergunning verleend aan het circuit. Over de nu lopende procedure willen wij ons verder niet uitlaten. Wij hopen alle racefans en de bezoekers van www.RaceXpress.com 2 september op Assen te kunnen begroeten."

Bart Rietbergen over de zaak: "In deze is er niets aan de hand. Het is volslagen belachelijk. Er is zorgvuldig onderzoek verricht inzake vergunningen. Dat gehele traject is afgewikkeld. Ik lig er niet wakker van en het evenement gaat gewoon door", aldus Rietbergen tegenover RaceXpress, die net als iedere autosportfan uitkijkt naar de Champ Car Grand Prix dat 1/2 september plaats heeft op het TT-circuit in Assen.

Voor het laatste nieuws en verdere info kijk op: www.champcargp-assen.nl

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS