Autosport Internationiaal Singleseaters • Champ Car

Juan Pablo Montoya kijkt terug op zijn eerste Indy 500-overwinning + VIDEO

Uitgegeven door Wim Boekel • 22 september 2013 07:03 • Print artikel

Juan Pablo Montoya maakte deze week bekend in 2014 te gaan rijden voor het Team van Penske. De Colombiaan richt zijn pijlen daarbij op de Indy 500. In 2000 wist de snelle coureur deze wedstrijd al te winnen en zette zichzelf zo op de kaart in de Formule 1. Het was namelijk een unieke prestatie. Tijdens zijn eerste race op de meest bekende oval, schreef Juan Pablo Montoya de race op zijn naam. Een unicum, dat sinds Graham Hill in 1966 niet meer was voorgekomen.

In 2001 maakte de coureur zijn debuut voor het Formule 1-team van Frank Williams, waarna hij in 2005 de overstap naar McLaren maakte. Het was helaas geen gelukkig huwelijk, want de snelle coureur werd vroegtijdig aan de kant gezet. De coureur stapte over naar Nascar en maakte zijn debuut voor Chip Ganassi. Eerder dit jaar werd aangekondigd dat na dit jaar het contract met het team niet meer verlengd zou worden. De Colombiaan hoeft echter niet langer teleurgesteld te zijn, want komend seizoen maakt hij een rentree in de IndyCar en komt wederom op ‘het grootste spektakel ter wereld’: De Indianapolis 500.

In de onderstaande video kijkt de voormalig Williams- en McLaren-coureur terug op zijn eerste overwinning op de meest aansprekende oval:


MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS