Autosport Internationaal Toerwagens • Blancpain Endurance Series

Voormalig Ferrari F1-protegé geeft Formule 1-droom op met de overstap naar het GT-racen

Uitgegeven door Wim Boekel • 5 maart 2017 12:51 • Print artikel

Raffaele Marciello werd afgelopen jaar vierde in de GP2, maar maakt dit jaar de overstap naar het GT-racen. De voormalig testcoureur van Ferrari en Sauber gaat met een Mercedes rijden in de Blancpain GT Series Endurance en Sprint cup. De coureur neemt plaats in een Mercedes-AMG GT3 van Auto Sport Promotion. In de cups gaat men rijden onder de naam AKKA ASP.

Raffaele Marciello

De Europees kampioen Formule 3 van 2013 neemt plaats naast Michael Meadows in de sprint cup. Tijdens de endurance cup wedstrijden neemt Mathias Lauda, GTE-coureur in het FIA WEC voor Aston Martin, als derde coureur plaats in de auto. Bij het team komt Marciello ook een oude bekende tegen uit zijn F3-periode bij Prema Power.

Dani Juncadella, die uit de DTM-vertrok, neemt eveneens plaats in een Mercedes van het team en gaat in de sprint cup rijden met Felix Serralles en tijdens de endurance cups stapt ook Tristan Vautier in de Mercedes.

“Ik denk dat het een fantastische kans is in een transitie jaar als 2017”, reageerde Juncadella tegen het Engelse Autosport. “Het afgelopen jaar was erg zwaar en niets viel goed uit. Nu is het tijd om mijzelf te resetten en er zo goed als mogelijk voor te gaan. Beide Blancpain-programma’s zijn aantrekkelijk en ik denk dat ik het erg goed kan doen. Mijn doel is om in beide kampioenschappen voor de overwinning te vechten. Zonder twijfel. Ik denk dat ik over de wapens beschik om dat te doen, er is een reden om optimistisch te zijn.” De Spanjaard blijft ondanks zijn vertrek uit de DTM fabriekscoureur bij Mercedes en neemt ook deel aan de 24 uur van de Nürburgring in mei.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS