Autosport Internationaal Toerwagens • Blancpain Endurance Series

Verrassende wendingen brengen HTP Motorsport overwinning in Blancpain GT Sprint kwalificatierace

Uitgegeven door Dirk Kempen • 16 september 2017 14:08 • Print artikel

Vier verschillende merken in de top vier was het resultaat na één uur racen in de Blancpain GT Series Sprint Cup op de Nürburgring. Audi Sport Team WRT domineerde de eerste helft van de race met Dries Vanthoor achter het stuur. In de tweede helft van de race ging Grasser Racing Team er met de overwinning vandoor.

null
Dries Vanthoor had de beste start en kwam onbedreigd door de eerste bocht. Achter hem werd Robin Frijns geraakt door Dominik Baumann. Frijns raakte, op zijn beurt, Rob Bell. De auto van Bell moest met (cosmetische) schade naar de pits. Baumann werd later gestraft met een drive through penalty. In de eerste ronde werd Audi rijder Frank Stippler geraakt door een concurrent in de hairpin. Ben Bernicoat kon de Duitser niet ontwijken en beiden belandden in het grind. Hierdoor kwam de safety car in de baan. Vanthoor hield bij de herstart de leiding. Op de achtste plaats kwam Frijns onder druk van Dani Juncadella. De Nederlander hield de Spanjaard achter zich en kon daarna Baumann onder druk zetten. Frijns profiteerde van de drive through penalty van de Duitser en ging hiermee naar plaats zeven.

null
Het Audi Sport Team WRT koos er voor om Dries Vanthoor pas laat de pits in te laten gaan. Hoewel de pitstop foutloos was en Marcel Fässler weer snel onder weg was, was het niet snel genoeg. Grasser Racing Team was efficiënter en ging van plaats twee, naar de leiding in de race met Ezequiel Perez Companc. Perez Companc kwam vrijwel direct onder druk van Fässler en Franck Perera. De Lamborghini rijder hield beide snelle rijder achter zich, hierdoor kon M-Sport Bentley rijder Maxime Soulet aansluiten. De Belg ging zelfs Perera voorbij voor de derde plaats. Voor Soulet nam Fässler veel risico met een inhaalpoging. Doordat de Zwitser momentum verloor gingen Soulet en Perera hem voorbij. Een ronde later probeerde Soulet de Argentijnse Lamborghini rijder in te halen. Soulet ging door het grind en verloor een plek aan Perera.

De equipe Perez Companc en Andrea Caldarelli kwamen als eerste over de finish, maar zij kregen een tijdstraf van één seconde en werden tweede. Franck Perera en Maxi Buhk kregen hiermee de overwinning toegewezen. De leiders in het kampioenschap deed een stap richting de titel. Naaste concurrenten Marcel Fässler en Dries Vanthoor eindigden als derde.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS