Autosport Internationaal Toerwagens • Blancpain Endurance Series

SRO lanceert datums Blancpain GT Series 2016: Vijf nieuwe evenementen + KALENDER

Uitgegeven door Wim Boekel • 22 september 2015 14:32

De SRO heeft de kalender van de Blancpain Sprint Series voor 2016 bekend gemaakt. Het kampioenschap bestaat volgend jaar uit vijf endurancewedstrijden en vijf sprintraces. Waardoor de twee kampioenschappen nog verder moeten integreren. De kalender voor 2016 blijft grotendeels ongewijzigd en het hoogtepunt van de Blancpain Endurance Series is wederom de Total 24 Hours of Spa. Deze wordt verreden in het weekend van 30 en 31 juli. De Blancpain Sprint Series krijgt wel een aantal nieuwe races op de kalender, dit zijn de Circuit de Catalunya, de Hungaroring en de Nürburgring.

Blancpain 24u Spa-Francorchamps

De drie klasses in de endurance en sprint series zijn aangepakt, waardoor er drie nieuwe klassen ontstaan. Door de harmonisatie zijn de Pro, Pro-Am en Am ontstaan. In de Pro-Am krijgt een aanpassing om het aantal lineups van coureurs terug te brengen. Voor de 24 uur van Spa is de maximale lineup 1 platina, 2 zilveren en 1 bronzen coureurs.

Om tegen lage kosten te racen wordt de SRO Silver Cup geintroduceerd. Deze vindt plaats over zeven evenementen, waarvan er vijf samenvallen met de Blancpain Sprint Series en twee met het Britse GT. Alleen auto’s met een 2014- en 2015-specificatie kunnen worden ingezet. Waardoor een lagere inschrijvingsfee is. De auto’s hebben een vaste pitstoptijd en een wissel van de banden is niet toegestaan. Er zijn slechts twee sets banden per evenement ter beschikking.

24H of Spa Francorchamps

De regels voor de 24 uur van Spa zijn eveneens aangepast. Er moeten tenminste twee auto’s ingeschreven worden voor alle ronden van de Blancpain GT Series, waarvan tenminste één auto in de Pro-categorie. Het gewicht van de auto is nu inclusief gewicht van de coureur, waarbij met het gemiddelde gewicht wordt gerekend. Wat betreft de banden, wordt er gebruik gemaakt van de 2015 Pirelli Endurance banden. Deze worden gebruikt tijdens alle tien de evenementen.

Daarnaast wordt een minimale pitstoptijd geïntroduceerd, en mede een verplichtte tijd voor het repareren van de remmen tijdens de 24 uur van Spa.

2016 Blancpain GT Series Calendar

8-10 maart Officiële Blancpain GT Series Test Day Paul Ricard
8-10 april Italy – Sprint
23-24 april Monza (IT) – Endurance 3 hours
7-8 mei Brands Hatch (VK) – Sprint
14-15 mei Silverstone (VK) – Endurance 3 hours
24-25 juni Circuit Paul Ricard (FRA) – Endurance 1000kms
1-3 juli Nürburgring (DEU) – Sprint
5 juli Official Test Day Total 24 Hours of Spa (BEL) 
28-31 juli Total 24 Hours of Spa (BEL) – Endurance 24 hours
26-28 augustus Budapest (HUN)* - Sprint
17-18 september Nürburgring (DEU) – Endurance 3 hours
1-2 oktober Barcelona (ESP) - Sprint

*afhankelijk van overeenstemming met de organisator


 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS