Autosport Internationaal Toerwagens • Blancpain Endurance Series

Robin Frijns wint in Barcelona en helpt zijn teamgenoot Ide aan het kampioenschap + UITSLAG

Uitgegeven door Wim Boekel • 3 oktober 2016 12:59 • Print artikel

Robin Frijns en Enzo Ide hebben de kwalificatiewedstrijd van het finaleweekend van de Blancpain GT Series Sprint Cup gewonnen. Het was voldoende voor de Belg in dienst van Belgian Audi Club Team WRT om de titel te pakken in het kampioenschap.Het was de Nederlander Robin Frijns die de start voor zijn rekening nam, en door middel van een goede slipstream de auto’s voor hem passeerde en als eerste na het lange rechte stuk de bocht indook. De Nederlander verving de vaste teamgenoot van Enzo Ide, Christopher Mies. De Limburger kon echter niet op zijn lauweren rusten en moest direct een aantal aanvallen van zijn tegenstanders afslaan in de openingsronden. Daarna sloeg de snelle Audi-coureur een gat en had een mooie voorsprong te pakken. De Audi R8 LMS Ultra kon daarna overgedragen worden aan zijn Belgische teamgenoot die de eerste positie vast kon blijven houden en zo de overwinning greep en daarmee de titel.

Na de wedstrijd reageerde Robin Frijns op zijn overwinning in de kwalificatierace: “Bij de start zag ik een gat aan de rechterkant en ik ging er voor. Er was veel risico, maar ik haalde de eerste bocht. Toen bleef ik pushen tot de pitstops. Er kan van alles gebeuren, dus richtte ik me op het bouwen van een voorsprong, voordat ik in het verkeer terecht kwam richting het einde van mijn stint, wat me wat tijd kostte. Maar Enzo reed erg goed en behield de leiding.”

Achter het Audi-duo was het voor de andere coureurs een alles behalve gemakkelijke wedstrijd. Jules Szymkowiak reed in de tweede positie met de Mercedes AMG, maar kreeg een straf voor het afsnijden van de bocht bij de start. Overigens was de Nederlander niet de enige die daarvoor gestraft werd, want ook Alvaro Parente moest de pitsstraat in voor een drive-through. Laurens Vanthoor en Frederic Vervisch hadden daarentegen een mooie wedstrijd en vochten zich van plek achttien terug naar positie drie. Maar ook dit tweetal kreeg ook een drive-through, welke omgezet werd in een 30 seconden straf. De grootste tegenstanders voor de titel waren Dominik Baumann en Maxi Buhk. Het tweetal in de Mercedes kwam niet lekker in de wedstrijd en kon nimmer meestrijden voor het podium. Het zorgde er voor dat Enzo Ide genoeg punten had om de titel voor zich op te eisen.

Het waren Mirko Bortolottie en Nicolas Pohler die er in de Lamborghini van Grasser Racing Team vandoor gingen met de tweede plek, gevolgd door de AKKA-ASP Mercedes-AMG met Felix Rosenqvist en Tristan Vautier. In de Silvercup ging de overwinning naar Alessio Picariello en Nicolaj Möller Madsen. Ook in de Silvercup werden de kampioenen al in de kwalificatiewedstrijd bekend. Hier ging de titel naar Michele Beretta en Luca Stolz.

In de Pro-Am-Cup is de titel echter nog onbeslist. De overwinning in deze klasse ging naar Morgan Moulin-Traffort en Jean-Luc Beaubelique. In de AM-cup was de overwinning AF Corse Ferrari van Stephane Lemeret en Claudio Sdanewitsch.

Uitslag kwalificatierace Blancpain GT Series Sprint Cup Barcelona

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS