Autosport Internationaal Toerwagens • Blancpain Endurance Series

Robin Frijns samen Enzo Ide naar de derde plek tijdens hoofdrace in Barcelona + UITSLAG

Uitgegeven door Wim Boekel • 4 oktober 2016 12:56 • Print artikel

Tristan Vautier en Felix Rosenqvist in de Mercedes-AMG GT3 hebben de finalerace van de Blancpain GT Series Sprint Cup op het Circuit de Barcelona-Catalunya gewonnen. Robin Frijns en kersverse kampioen Enzo Ide kwamen deze keer niet verder dan een derde positie. De Belg die al eerder op de dag tijdens de kwalificatierace de titel zo goed als zeker voor zich opgeëist had, had nog één punt nodig om kampioen te worden. Na de hoofdrace lieten Maxi Buhk en Domnik Baumann zich tot de Blancpain GT-kampioenen kronen.

Blancpain GT Series Sprint

Enzo Ide vertrok van pole position, maar nam geen risico’s, zodat Tristan Vautier kon profiteren. De Fransman pakte al in de openingsronde de leiding in de wedstrijd, waar de Belgian Audi Club Team WRT-coureur terugviel naar de derde plaats. Zelfs nadat de Mercedes-coureur zijn stuurtje overgaf aan Felix Rosenqvist, kwam de overwinning voor het tweetal geen enkel moment in gevaar. Robin Frijns die de Audi na de pitstops overnam van Enzo Ide, zette er wel de druk op en probeerde de tweede positie nog over te nemen van Andy Soucek in de Bentley, maar moest uiteindelijk genoegen nemen met de derde plaats.

Enzo Ide en Robin Frijns werden op plek vier gevolgd door teamgenoten Laurens Vanthoor en Frederic Vervisch. De volledige Nederlandse lineup van Rowe Racing met Nick Catsburg en Stef Dusseldorp kwam niet verder dan een vijftiende positie. Jules Szymkowiak had samen met Bernd Schneider geen gelukkige middag en zag de finish niet. Max van Splunteren, ditmaal met Daniel Zampieri eindigde met de Lamborghini op de 19e plaats.

In de Silvercup ging de overwinning naar Nicolaj Möller Madsen en Alessio Picariello. In de Pro-Am-Cup ging de overwinning naar Rinaldi Racing met aan het stuur Rinat Salikhov en Norbert Seidler. In de Am-klasse ging de eer naar Claudio Sdanewitsch en Stephane Lemeret.

Uitslag Blancpain GT Series Sprint Cup, Hoofdrace Barcelona


MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS