Autosport Internationaal Toerwagens • Blancpain Endurance Series

Robin Frijns na operatie back on track op de Hungaroring

Uitgegeven door Mitchell Koolen • 21 augustus 2017 05:14 • Print artikel

Aanstaand weekend zal het Nederlandse racetalent, Robin Frijns weer achter het stuur kruipen voor WRT Audi. Frijns die een operatie onderging na de endurancerace op Paul Ricard zal de Audi R8 LMS bolide besturen op de Hungaroring voor de volgende ronde in het Blancpain GT kampioenschap. Door verplichtingen aan Andretti Autosport voor het FIA Formula E Championship moest de Limburger de Total 24 Hours of Spa aan zich voorbij laten gaan.

2017 Robin Frijns WRT


Direct na de laatste Formula E race van het seizoen is Frijns geopereerd aan een knieblessure die hij opliep tijdens een fitness training eerder dit jaar. Sindsdien kon hij door middel van een kniebrace lopen en racen, en een operatie uitstellen. Nu de operatie achter de rug is en de knie hersteld is de Nederlander weer fit genoeg om plaats te nemen in de Audi R8 LMS van de Belgische Audi Club Team WRT om de strijd aan te gaan in het kampioenschap samen met teamgenoot Stuart Leonard.

2017 Robin Frijns WRT


De terugkeer van Frijns bij WRT komt op een perfect tijdstip. de Limburger kan een grote rol spelen voor het Belgische team door het maximale te scoren aan punten. Team WRT zit midden in een cruciale periode, een gevecht om de kampioenstitel voor teams. De leider in het klassement HTP Motorsport staat slechts vijf punten boven WRT en Grasser Racing. Beide teams hebben 49 punten achter hun naam.

2017 Robin Frijns WRT


Frijns wordt ook gezien als een grote hulp voor teamgenoot Leonard met auto nummer 17 die op de derde plaats staat in de strijd om de Blancpain GT Series Sprint Cup. De achtste ronde van deze klasse wordt verreden op de 4.381km lange en 14 bochten tellende Hungaroring in het weekend van 25-27 Augustus 2017.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS