Autosport Internationaal Toerwagens • Blancpain Endurance Series

Robin Frijns, Laurens Vanthoor en Haas foutloos naar zege in 12 Hours Sepang, hoofdprijs Vanthoor

Uitgegeven door Daan Daniels • 12 december 2016 12:03 • Print artikel

Een goede bandentactiek en foutloos rijden bezorgden Christopher Haas, Robin Frijns en Laurens Vanthoor de winst in een natte editie van de 12-uurs van Motul Sepang. De Audi Sport Team Phoenix-rijders kwamen over de streep met een ronde voorsprong. Dit betekende ook dat Vanthoor en Audi de eerste kampioenen werden van de Intercontinental GT Challenge.

Sepang 12 Hours

De race begon nog droog maar wisselende weersomstandigheden zorgden ervoor dat de tactiek en bandenkeuzes telkens aangepast moesten worden.

Haase, Nederlander Frijns en de Belg Vanthoor werden de verdiende winnaars in Sepang. Voor Vanthoor werd het een emotionele overwinning. Het betekende het einde van zijn lange samenwerking met Audi, een van de succesvolste samenwerkingen in de historie van GT racing. Zo werden onder meer titels gewonnen in de FIA GT Series, de Blancpain GT Series Endurance Cup, de 24-uurs race in Spa en de FIA GT World Cup. Nu voegt Vanthoor de rijderstitel toe in de allereerste editie van de Intercontinental GT Challenge aan zijn indrukwekkende erelijst.

Het resultaat in Sepang betekende dat Audi ook de constructeurstitel pakte in de Intercontinental GT Challenge.

In de GTC klasse in Sepang won Audi ook, met de B-Quick Racing Audi. De couereurs Henk Kiks, Daniel Bilski en Peter Kox maakten een goede comeback nadat ze al in de derde ronde bandenproblemen kregen. Ze wonnen en finishten in het algemeen klassement net buiten de top tien.


MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS