Autosport Internationaal Toerwagens • Blancpain Endurance Series

Robin Frijns in LINE-UP Belgian Audi Club Team WRT voor nieuw opwindend GT-seizoen 2017

Uitgegeven door Bas Kaligis • 9 maart 2017 11:16 • Print artikel

Er staat opnieuw een boeiend GT-seizoen voor de deur en Belgian Audi Club Team WRT is vastbesloten om een hoofdrol te spelen! 2016 werd eens te meer een succesvol jaar voor de Audi van het Belgische team, met enkele prachtige trofeeën als welverdiende beloning. Het meest opmerkelijk waren de twee titels in de Blancpain Sprint Cup, bij de Rijders en de Teams, met Enzo Ide, maar ook de FIA GT World Cup in Macau, waar Laurens Vanthoor op gepaste wijze afscheid kon nemen. Daarnaast was er ook de zege in de 24 Uur van Dubai met het viertal Ferté-Leonard-Meadows-L.Vanthoor. De equipe van Vincent Vosse heeft weer een aantal rijders uit de Benelux met Robin Frijns, Pieter Schothorst, Enzo Ide en Dries Vanthoor.

Audi WRT


De GT-discipline wordt steeds competitiever en dus wordt het niet eenvoudig om die tendens voort te zetten, maar het volledige team is klaar voor de uitdaging, in het achtste levensjaar voor Team WRT.

Blancpain GT Series
Eens te meer vormt de ruggengraat van het GT-programma het dubbele kampioenschap van de prestigieuze Blancpain GT Series van SRO.

In de Blancpain GT Series Sprint Cup blijven vijf Audi R8 LMS aan de start staan, en dat met de volgende rijdersbezettingen:

#1 Enzo Ide (BEL) – Christopher Mies (DUI)
#3 Jake Dennis (GBR) – Pieter Schothorst (NED)
#5 Marcel Fässler (ZWI) – Dries Vanthoor (BEL)
#6 Will Stevens (GBR) – Markus Winkelhock (DUI)
#17 Robin Frijns (NED) – Stuart Leonard (GBR)

In de Blancpain GT Series Endurance Cup worden vier wagens klaargestoomd voor de strijd. Ze worden bestuurd door de volgende rijders:
#3 Josh Caygill (GBR) - Niki Mayr-Melnhof (OOS) – Jonathan Venter (AUS)
#5 Marcel Fässler (ZWI) – Will Stevens (GBR) – Dries Vanthoor (BEL)
#6 Nathanaël Berthon (FRA) – Stéphane Richelmi (MON) – Benoît Tréluyer (FRA)
#17 Jake Dennis (GBR) – Robin Frijns (NED) – Stuart Leonard (GBR)

Naast een aantal bevestigde namen, doet de line-up in 2017 een beroep op enkele iconische Audi-rijders die in het verleden al sporadisch werden geassocieerd met Belgian Audi Club Team WRT, zoals Benoît Tréluyer, Marcel Fässler en Markus Winkelhock, maar ook Niki Mayr-Melnhof, Pieter Schothorst en Stéphane Richelmi, die in voorbije jaren voor het team uitkwamen, maken hun terugkeer. Verder staat Nathanaël Berthon aan de vooravond van zijn GT-debuut (hij kent Team WRT uit de Trophée Andros, die hij won in Elite) en maken enkele jonge talenten hun opwachting.

Belgian Audi Club Team WRT heeft altijd oog gehad voor nieuw talent en is dan ook in de wolken om drie jonge wolven in zijn rangen te verwelkomen: de Brit Jake Dennis (21), na een succesvolle carrière in de eenzitters een seizoen in GP3 vorig jaar, de eveneens 21-jarige Jonathan Venter die vooral actief was in GT-races in Azië en zijn geboorteland Australië, terwijl de Brit Josh Caygill (27) de ladder van diverse kampioenschappen van Volkswagen en Audi heeft beklommen.
Daarbovenop zal DTM-ster Jamie Green zijn debuut maken in GT door Robin Frijns te vervangen in Misano, Silverstone en Spa, wanneer de Nederlander verplichtingen heeft in de Formula E.

De langeafstandsraces zullen natuurlijk een cruciale rol blijven spelen in het GT-programma. De line-ups voor de Paul Ricard 1000 Kilometer en de Total 24 Hours of Spa, die beide deel uitmaken van de Blancpain Endurance Cup worden op een later tijdstip bekendgemaakt.
Belgian Audi Club Team WRT start zijn winterprogramma op 7 en 8 maart met een testsessie in Misano, het circuit dat het kampioenschap zal openen op 1 en 2 april.


Vincent Vosse, Team Principal: “Het is moeilijk te geloven dat de winter al voorbij is en dat we op het punt staan om aan het nieuwe seizoen te beginnen, het achtste in onze geschiedenis! We zijn druk in de weer geweest om 2017 voor te bereiden en met veel trots kunnen we aankondigen dat we ook dit jaar een sterk programma hebben samengesteld, met hetzelfde aantal wagens als vorig jaar en een fantastische rijdersbezetting. De Blancpain GT Series heeft een ongelofelijk niveau bereikt en dit jaar zal dat meer dan ooit duidelijk worden. Ik heb vertrouwen dat onze Audi R8 LMS, die voortdurend ontwikkeld worden met de steun van Audi Sport, klaar zijn voor de uitdaging, en ik ben bijzonder gelukkig met de line-up die we voor dit jaar hebben verzameld. Het is een perfecte mix tussen talent en professionaliteit, ervaring en jeugd. Daarnaast kijk ik ernaar uit om opnieuw samen te werken met enkele rijders die in het verleden voor het team zijn uitgekomen, wat bewijst dat ze geloven in onze competentie en professionalisme, maar ook dat ze de filosofie en de sfeer appreciëren die we dagelijks opbouwen binnen de groep die samen WRT vormt. Dat is een van onze grootste voordelen en ook dit jaar een belangrijke troef.”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS