Autosport Internationaal Toerwagens • Blancpain Endurance Series

Raffaele Marciello vastgelegd door Mercedes: "Hij sluit aan op onze mix van ervaring en talent"

Uitgegeven door Wim Boekel • 9 maart 2018 15:55 • Print artikel

Mercedes-AMG Customer Racing heeft Raffaele Marciello als één van haar coureurs vastgelegd. Daarmee voegt de Italiaan zich bij de zeven al eerder aangewezen fabriekscoureurs. De 23-jarige coureur was afgelopen jaar één van de sterren bij de 24 Uur van Spa in de AKKA ASP Mercedes-AMG GT3.

Raffaele Marciello


De coureur voegt zich bij het gezelschap van Maximilian Buhk, Adam Christodoulou, Maximilian Goetz, Christian Hohenadel, Thomas Jaeger, Jan Seyffarth en onze landgenoot Yelmer Buurman, in de line-up voor 2017. Daarnaast zijn Maro Engel, Bernd Schneider en voormalig F1-coureur Karl Wendlinger ambassadeurs van het merk.

De Mercedes-AMG-coureurs gaan dit jaar de teams van Black Falcon, HTP Motorsport, AKKA ASP, Strakka Racing, SunEnergy 1 Racing, Riley Motorsports, Goodsmile Racing en Gruppe Racing over de gehele wereld ondersteunen bij GT3-evenementen.

"Onze huidige lineup van coureurs past perfect bij de ambities en het activiteitenschema van de Mercedes-AMG Performance Teams," zei Stefan Wendl, hoofd van Mercedes-AMG Customer Racing. "We hebben een goede mix van ervaring en talent, wat ons in staat stelt om een erg competitieve coureursteams te creëren. Daar bovenop, plannen we om enige Nordschleife-experts in te zetten voor de Nürburgring 24 uurs race. Als een nieuwe 'performance coureur' is Raffaele Marciello een fantastische toevoeging, die zich bij zijn eerste inzet in Bathurst al van zijn beste kant heeft laten zien. Hij staat op de tweede plek van de International GT Challenge, waarin we onze aanval op de podiumplaatsen dit jaar willen vergroten. Ik ben er van overtuigd dat we in staat zijn om te vechten voor titelsucces en winst in races met onze sterke coureurs en team lineups, net zoals in alle andere klassen."

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS