Autosport Internationaal Toerwagens • Blancpain Endurance Series

Porsche komt met een fabrieksteam naar de Blancpain GT Series Endurance Cup + LINE-UP

Uitgegeven door Wim Boekel • 10 december 2017 22:14 • Print artikel

Porsche gaat volgend jaar voor het eerst met een fabrieksteam deelnemen aan de Blancpain GT Series Endurance Cup. Manthey Racing gaat de aanval inzetten met één Porsche 911 GT-R op de Intercontinental GT Challenge (IGTC) is.

Porsche 911 GT3R


Het team van Manthey, dat deels eigendom van de autofabrikant is, gaat in het kampioenschap rijden waar ook de 24 uur van Spa onderdeel van uitmaakt. De coureurs worden Frederic Makowiecki, Romain Dumas en Dirk Werner. Dit drietal gaat ook de IGTC voor haar rekening nemen. Voor de races buiten Europa - Bathurst, Suzuka en Laguna Seca - gaat het merk gebruik maken van lokale teams. In het verleden kwam Porsche alleen met een fabrieksteam in actie tijdens de 24 uur van Spa.

Manthey komt daarnaast nog in actie tijdens de 24 uur van de Nürburgring. Twee fabrieks GT’s worden ingezet tijdens het weekend van 12/13 mei. Earl Bamber, Laurens Vanthoor, Kevin Estre en Patrick Pilet nemen plaats in één van de auto’s. In de andere auto gaan Nick Tandy en Richard Lietz naast Dumas en Makowiecki plaatsnemen. De verwachting is dat er nog drie auto’s met een Pro-line-up gaan komen, waarbij men nog dertien van de achttien fabriekscoureurs in kan zetten.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS