Autosport Internationaal Toerwagens • Blancpain Endurance Series

Opnieuw hoofdrol voor Belgian Audi Club Team WRT! Laurens Vanthoor: "Jammer zo dichtbij"

Uitgegeven door Bas Kaligis • 22 september 2016 13:24 • Print artikel

Het Belgian Audi Club Team WRT speelde in de finale van de Blancpain GT Series Endurance Cup op het circuit van de Nürburgring opnieuw een hoofdrol. Na een laatste half uur waarin hij nochtans alles had gegeven, kwam Laurens Vanthoor nauwelijks 351 duizendste van een seconde na de winnaar onder het zwart-wit geblokt door. Net zoals in Silverstone miste de Audi R8 LMS #1 – die Laurens deelt met zijn broer Dries en met Frédéric Vervisch – dus op een haar na de zege die het team absoluut niet gestolen zou hebben. Van de 14e plaats op de startgrid reed Vervisch een fantastische eerste stint, waarin hij opklom tot de tweede plaats. Noch Dries, noch Laurens slaagden er nadien echter in om voorbij de uiteindelijk zegevierende Lamborghini te raken. Deze tweede plaats betekent het vierde podium voor het Belgian Audi Club Team WRT in de Blancpain GT Series Endurance Cup 2016, maar het Belgische team eindigt op gelijke punten met het team Garage 59, dat dankzij twee overwinningen uiteindelijk kampioen wordt in het teamklassement. Nadat het sinds 2011 al vier keer de eindoverwinning behaalde in het kampioenschap, strandde het Belgian Audi Club Team WRT nu dus op een zucht van een nieuwe titel.

Blancpain Endurance championship WRT Audi

Vanaf de tweede plaats op de grid maakte de #28 van Will Stevens, Christopher Mies en Connor de Philippi een goede start. Helaas werden zij na een twintigtal tot opgave gedwongen door een olielek aan de versnellingsbak. Mogelijk een gevolg van een contact met een Lamborghini tijdens de formatieronde, waarin die de R8 LMS langs achteren aanreed.

Na een bijzonder boeiende race eindigde echter toch nog een tweede 'Belgische' Audi in de punten. Michael Meadows, Stuart Leonard en Robin Frijns kwamen immers in hun R8 LMS #2 als achtste over de finish. Minder succesvol verging het evenwel de #4 van Pierre Kaffer, Adrien de Leener en Ben Barnicoat, 29e na een lekke band, en de #3 van Rodrigo Baptista, Sergo Jimenez en Adrien Tambay, die als gevolg van een probleem met een wielmoer moesten opgeven in het laatste uur van de race. Eerder had ook het Frans-Braziliaanse trio al af te rekenen gekregen met twee lekke banden. Maar de aandachtige toeschouwer zag beslist de prachtige remonte van Adrien, die van de 41e naar de 15e plaats was opgerukt in het eerste wedstrijduur.

Zoals dat ook al het geval was in Silverstone, begon Laurens Vanthoor als 'jager' aan zijn laatste stint. En net zoals in Groot-Brittannië kwam hij helaas net een tikkeltje te kort. "Ik heb geprobeerd om Christian Engelhart te dubbelen, maar hij heeft zijn positie in de laatste 30 minuten sterk verdedigd", legde Laurens uit. "Ik vertrouwde het niet voldoende om een aanval van ver te proberen, omdat we dan waarschijnlijk met elkaar in botsing zouden zijn gekomen. Ik heb alles geprobeerd en we hebben elkaar in de eerste bocht zelfs lichtjes geraakt. Uiteraard is het jammer om zo dicht bij de zege en bij de titel bij de teams te stranden. Anderzijds zijn we echt tot het uiterste gegaan en hebben we onszelf niets te verwijten. Het is al een hele prestatie dat we tot het einde hebben kunnen meestrijden voor het kampioenschap, met een start van op de 14e plaats en na het moeilijke seizoen dat we in de Endurance Cup gekend hebben."

Koopjedeal


De beste dagdeals overzichtelijk weergegeven en altijd up-to-date. Profiteer van mega kortingen, Zit er iets moois voor je bij?!

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS