Autosport Internationaal Toerwagens • Blancpain Endurance Series

Oliver Jarvis, de volgende voormalig LMP1-coureur van Audi, vindt onderdak binnen de VAG-groep

Uitgegeven door Wim Boekel • 13 januari 2017 13:06 • Print artikel

De volgende oud LMP1-coureur van Audi heeft onderdak gevonden bij een dochter van de VAG-groep. Oliver Jarvis maakt de overstap naar het GT3-programma van Bentley en neemt plaats in de Bentley Continental GT3. De 33-jarige coureur krijgt daarbij Guy Smith en Steven Kane als teamgenoten. Vincent Abril stapt over naar de andere Britse bolide en voegt zich bij de teamgenoten Andy Soucek en Maxime Soulet. Een zware dobber voor voormalig Nissan GT Academy-coureur Wolfgang Reip. De Belg moest vorig jaar vertrekken bij Nissan en ziet nu ook zijn plekje in de Blancpain GT Series Endurance Cup vergeven worden aan een andere coureur. Voor Jarvis komt het debuut in de Bentley bij de Liqui-Moly Bathurst 12 Hour.

Oliver Jarvis

“Na 9 jaar met Audi is het tijd voor een nieuwe uitdaging” reageert de Brit. “Ik had een paar aanbiedingen op tafel liggen, maar dit was de juiste keuze en ik kan niet blijer zijn dan om mij als officieel fabriekscoureur bij Bentley te voegen. Na ze nauwlettend gevolgd te hebben en om wat ze bereikt hebben op de baan met het GT-racen sinds hun terugkeer in de motorsport, kan ik niet wachten om voor mijn eerste race mijn overall aan te trekken en een van de ‘Bentley Boys’ te worden. Het erfgoed van het merk in de motorsport is zeker niet vervlogen en de 2003 Le Mans winnende auto is nog steeds een van mijn allertijden favorieten.”

“Na gesproken te hebben met Brain Gush en het horen van hun motorsport ambities, wist ik dat Bentley perfect voor mij ging passen. Om te starten met dit nieuwe, uitdagende hoofdstuk in mijn leven tijdens de Bathurst 12 Hour, is ook iets heel speciaals voor mij. Ik kijk er al een paar jaar naar uit om het aan te pakken.” aldus Jarvis. Bij Bentley is men dan ook blij om de Brit te verwelkomen en aan het team toe te voegen.

“We zijn blij om Oliver bij het Bentley Motorsportteam te verwelkomen” vertelt Bentley Motorsport-directeur Brian Gush. “Hij is snel, heeft vertrouwen en is een goed gevormd coureur die makkelijk is om mee te werken, wat betekent dat hij direct in ons team paste. Hij heeft een brede ervaring in verschillende voertuigen en ik denk dat hij nu en in de toekomst veel naar het team gaat brengen. We kijken ernaar uit om hem te verwelkomen tijdens onze seizoensopener in Australië.”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS