Autosport Internationaal Toerwagens • Blancpain Endurance Series

Nieuwe uitdaging voor Alex Zanardi in de Blancpain Endurance Series

Uitgegeven door Wim Boekel • 19 juni 2015 13:38

Alex Zanardi gaat dit weekend in Paul Ricard zijn debuut maken in het enduranceracen. Na een succesvolle shakedown met een aangepaste BMW Z4 GT3, komt de invalide coureur dit weekend aan de start tijdens de 1000km van Paul Ricard voor het Blancpain Endurance Series.

zanardi

De Italiaan gaat op het Franse circuit de speciaal geprepareerde auto van ROAL Motorsport, delen met de BMW-fabriekscoureurs Bruno Spengler en Timo Glock. Op het circuit van Adria International Raceway was het drietal al aanwezig om zich voor te bereiden op de race, maar ook voor het hoogtepunt van het BES-seizoen, de 24 uur van Spa. Alex Zanardi vertelt over de test en de auto: “Ik ben echt tevreden met deze roll-out. De engineers van BMW Motorsport doen fantastisch werk. Wanneer ik in de auto race, voel ik mij er in thuis, tenminste net zoveel als ik vorig jaar voelde toen ik in de Blancpain Sprint Series racete. De modificaties die we hebben gemaakt zijn al behoorlijk efficiënt en komen ook tegemoed aan mijn persoonlijke behoeften. We hebben zeker nog wat werk te doen, maar we weten exact waar we nog wat meer aanpassingen moeten doen. Dus over het algemeen gaat alles volgens plan en waar we op hoopten.”

In de BMW Z4 GT3 zijn een aantal aanpassingen gemaakt voor Alex Zanardi, waaronder een speciaal stuurwiel en modificaties aan de pedalen en koppeling. De Italiaan is blij met deze kans om de 24 uur van Spa te doen en vertelt: “Het ook leuk om te werken met Bruno en Timo. Zij zijn niet alleen fantastische racecoureurs, op persoonlijk niveau kunnen we ook goed met elkaar omgaan. En allemaal, wij coureurs als iedereen bij BMW Motorsport en ROAL Motorsport, delen de toewijding en enthousiasme voor dit project.”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS