Autosport Internationaal Toerwagens • Blancpain Endurance Series

Nieuw logo voor de 70e editie van de 24 Uur van Spa en negen supportraces in voorprogramma

Uitgegeven door Wim Boekel • 14 februari 2018 13:13 • Print artikel

Dit jaar wordt de 70e editie van de 24 Uur van Spa gehouden. Voor de verjaardag van de grootste endurancerace voor GT's, die gehouden wordt van 26 - 29 juli, is een speciaal logo geïntroduceerd. De race die in 1924 voor het eerst werd georganiseerd door de Royal Automobile Club of Belgium kreeg toen de naam 'Grand Prix d'Endurance' mee. De wedstrijd was met name bedoeld als test voor Belgische autofabrikanten die de uitdaging tegen buitenlandse deelnemers wilden aangaan. De race ontwikkelde zich gedurende de jaren, maar in de jaren na de tweede wereldoorlog nam de interesse voor het evenement af en werd de race afgeblazen.

Logo 70e editie 24 uur van Spa, 2018


De moderne versie van de 24 Uur van Spa ontstond in 1964. De race was oorspronkelijk voor toerwagens, maar sinds 2001 toen SRO Motorsports Group de race op de kalender van de FIA GT Championship zette werd deze exclusief voor GT-bolides. In 2011 werd de race het hoogtepunt op de kalender van de Blancpain GT Series en in 2016 werd de wedstrijd ook onderdeel van de Intercontinental GT Challenge.

Tijdens de 70ste verjaardag van de 24 Uur van Spa wordt de rijke historie van het evenement op het circuit in de Ardennen tentoongesteld. Oud-winnaars, historische racewagens, tentoonstellingen, kortom genoeg kansen om de beste momenten uit de geschiedenis van het enduranceracen op het unieke circuit te aanschouwen.

Het verhaal gaat echter ook door in 2018. Dit jaar gaan de teams van de Blancpain GT Series en International GT Challenge vechten voor de prestigieuze overwinning en zette topwagens met vier topcoureurs in. Zoals de afgelopen jaren ook het geval was, krijgen de fans de kans om de mannen en vrouwen met hun racewagens van dichtbij te zien tijdens de traditionele parade op woensdag in het centrum van Spa.

De helden van de 70e editie van de 24 Uur van Spa zijn niet de enigen op de baan. Er is een grote variëteit aan supportraces met de Formula Renault Eurocup, FIA Formule 3 Europees Kampioenschap, Lamborghini Super Trofeo en de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux. In totaal zijn er negen supportraces voor de start van de 24 uursrace op zaterdagmiddag.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS