Autosport Internationaal Toerwagens • Blancpain Endurance Series

Nico Verdonck lastminute opgeroepen en moet invallen voor geschorste teamgenoot

Uitgegeven door Wim Boekel • 22 augustus 2014 17:11

Nico Verdonck komt tijdens het vierde weekend van de Blancpain Sprint Series aan de start voor HTP Motorsport. De Belg vervangt Maximilian Buhk, welke is geschorst voor de race op de Slovakia Ring.

Nico Verdonck vervangt Maximilian Buhk in de Blancpain Sprint Series

De schorsing komt, bevestigd door verschillende bronnen aan Sportscar365, na een incident tijdens de tweede race van het ADAC GT Masters op de Slovakia Ring. Maximilian Buhk moest in de wedstrijd opgeven met de Mercedes SLS AMG GT3, maar volgde de instructies van de Slowaakse marshalls niet op. Waarop de overtreding van de Duitsers door de Stewards of the Meeting werd gemeld aan de Duitse motorsportfederatie DMSB.

De coureur van HTP Motorsport staat op dit moment, samen met teamgenoot Maximilian Götz, aan de leiding in het kampioenschap van zowel de Blancpain Sprints Series als de Blancpain GT Series. Het laatste kampioenschap is de totaalstand van de behaalde punten in de Blancpain Endurance en Sprint Series. Hiermee is dus een grote kans aanwezig dat hij dit weekend de leiding in het kampioenschap verliest.

De coureur wordt nu vervangen door de 28-jarige Nico Verdonck.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS