Autosport Internationaal Toerwagens • Blancpain Endurance Series

Nederlandse Lamborghini team met Max van Splunteren en Jeroen Mul toont progressie

Uitgegeven door Bas Kaligis • 9 mei 2016 07:57

Op een zonovergoten circuit van Brands Hatch vond dit weekeinde de tweede ronde van de Blancpain Sprint Series plaats en het Nederlandse duo Jeroen Mul en Max van Splunteren kwam in de Lamborghini Huracán GT3 vooral in de tweede race goed voor de dag. Dat geeft de coureurs van team van Lamborghini Leusden vertrouwen voor de komende wedstrijd, komend weekeinde op het Grand Prix circuit van Silverstone.

Lamborghini Leusden Blancpain Sprint Series op Brands Hatch Jeroen Mul en Max van Splunteren

“Het was weer een enerverend weekeinde,” concludeerde Jeroen Mul na afloop van het tweede Sprint weekeinde. “De vrije trainingen waren veelbelovend, de kwalificatie erg teleurstellend, maar na onze races op zondag kunnen we toch met een redelijk tevreden gevoel terugkijken,” was de kernachtige samenvatting van de 25-jarige coureur van het team van Lamborghini Leusden. Mul en Van Splunteren kampten in de kwalificatietraining met een niet perfecte afstelling van hun Lamborghini Huracán GT3: “En als niet alles perfect is dan sta je in dit zeer competitieve veld opeens 15 plaatsen naar achteren,” wist ook Max van Splunteren. “Met 37 auto’s op deze relatief korte baan heb je tijdens de kwalificatie 2 perfecte ronden nodig om tot een goede startpositie te komen en dat lukte ons niet,” voegde Jeroen Mul daar aan toe.

In race 1 startte Jeroen Mul goed, totdat bij de pitstop er bij Max van Splunteren een probleem was met het starten van de auto. Dat kostte het Nederlandse Lamborghini-duo 11 seconden en kostbare plaatsen in de rangschikking, waardoor de startpositie in Race 2 geen uitzicht bood op een top-10 klassering. In Race 2 was het de beurt aan Van Splunteren om te starten: “Dat ging goed, maar ik kwam toch even ‘klem’ te zitten en verloor daardoor weer wat terrein. Mijn teamgenoot Davide Valsecchi kwam daardoor ook voor mij te rijden en hoewel ik sneller was kon ik hem niet voorbij.” Uiteindelijk ‘forceerde’ Van Splunteren zich een weg naar voren, helaas met als gevolg dat Valsecchi van de baan raakte: “Dat was uiteraard niet de bedoeling, maar werd door de wedstrijdleiding ook gezien als een ‘race incident’,” vertelde Van Splunteren toen hij het stuur had overgegeven aan Mul. Die had nog een verse set banden en door de vroege en goed uitgevoerde pitstop pakte de strategie van het NEC-Lamborghini Team goed uit. Mul reed een sterke stint en hoewel de 13e plaats nog geen beker en champagne oplevert betekende het wel de tweede plaats in de Silver Cup. Het duo is positief over de progressie: “We hebben als team echt een goede prestatie neergezet en we hopen daar volgende week in de Endurance race op Silverstone een vervolg aan te geven,” aldus Mul.

Uitslag Race 1: 1. Bernd Schneider/Jules Szymkowiak, Mercedes-Benz; 2. Marlon Stockinger/ Franck Perera, Audi; 3. Christopher Mies/Enzo Ide, Audi; 24. Jeroen Mul/Max van Splunteren, Lamborghini (4e in Silver Cup)

Uitslag Race 2: 1. Christopher Mies/Enzo Ide, Audi; 2. Bernd Schneider/Jules Szymkowiak, Mercedes-Benz; 3. Maxime Soulet/Andy Soucek, Bentley; 13. Jeroen Mul/Max van Splunteren, Lamborghini (2e in Silver Cup)