Autosport Internationaal Toerwagens • Blancpain Endurance Series

Na de winst tijdens de 24 uur van Le Mans is Dries Vanthoor opgeladen voor de volgende race

Uitgegeven door Wim Boekel • 23 juni 2017 06:54

Dries Vanthoor en zijn teamgenoot hebben amper tijd om na te genieten van de overwinning in de GTE-Am tijdens de 24 uur van Le Mans (foto's), want dit weekend moet men met Belgian Audi Club Team WRT weer aan de bak tijdens de 1.000 km van Paul Ricard, de race meetellend voor de Blancpain GT Series Endurance Cup. Op het Franse circuit rijden ze met Marcel Fassler in de Audi R8 LMS Ultra.

Dries Vanthoor

“Het is fantastisch om Le Mans bij de eerste poging te winnen, het was zeker het doel voor de race”, vertelde Vanthoor over zijn deelname aan Le Mans. “En het is mooi om de jongste winnaar ooit in een GT-klasse te zijn. We hadden een goed pakket. Will die meer ervaring heeft in Le Mans dan ik, hielp me veel met zijn advies. We maakten geen fouten en bleven uit de problemen. Ik begrijp dat het winnen van Le Mans echt iets betekent. Ik hoop alleen dat het mij extra zichtbaar maakt en ik hoop dat ik opnieuw gebeld wordt voor mooie eenmalige kansen zoals deze.”

De Belg is nu helemaal klaar voor de race in Paul Ricard, welke meetelt voor de Blancpain. “Fysiek herstel is geen probleem”, legt de jonge Belgische coureur uit. “We zijn daarvoor getraind, ik heb gewoon wat dagen genomen om langer te slapen, omdat ik slechts twee uur geslapen heb tijdens het weekend. De Ricard 1.000 wordt door iedereen gezien als de voorbereiding voor Spa. Maar ik hoop dat we een echte race hebben, waar iedereen er voor gaat! De Audi houdt niet echt van het rechte stuk, maar in de derde sector is het een van de beste auto’s. Dus geloof ik dat we competitief kunnen zijn. Ik heb vertrouwen, omdat ik denk dat de race in Zolder een keerpunt in het seizoen markeerde. We zijn terug!”



 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS