Autosport Internationaal Toerwagens • Blancpain Endurance Series

Loris Hezemans in 2018 onderweg met een Lamborghini Huracán GT3 van GRT Grasser Racing?

Uitgegeven door Peter Vader • 26 augustus 2017 09:35 • Print artikel

De jonge Nederlandse coureurs doen het momenteel erg goed in de internationale racerij. Loris Hezemans is één van die veelbelovende coureurs, niet zo vreemd als je vader Toine heet en je oudere broer Mike. Zij hebben hun sporen verdiend en de derde telg uit de Hezemans-familie is nu ook hard op weg.

null

Loris Hezemans: “Ik kom net terug van de Hungaroring, waar ik uitgenodigd was door Grasser om te testen met de Lamborghini Huracán GT3 auto. Dat was een bijzondere ervaring! De line up tijdens de test was erg sterk met rijders als Mirko Bortolotti, Christian Engelhart, Tom Dilman en Lucas Luhr. Mijn test verliep erg goed. Na slechts twintig ronden gereden te hebben op dit circuit, waar ik nooit eerder was geweest, reed ik maar 0.15 van een seconde langzamer dan Mirko Bortolotti op dezelfde banden.” Later op de dag realiseerde Mirko Bortolotti de snelste tijd van de dag, daarbij drie WRT Audi’s achter zich latend. Hezemans zo dicht achter Bortolotti, erg snel toch?!

null

Loris Hezemans mag dan een bekende achternaam hebben, maar in navolging van zijn vader en broer kan ook hij dus een ‘stevig-stukkie-sturen’. Maar dat wisten we al van al zijn voorgaande races… De test op de Hungaroring was aanleiding voor teameigenaar Gottfried Grasser om zijn toekomstplannen met Loris Hezemans serieus te bekijken. Loris Hezemans: “Mijn goede resultaten tijdens de test hebben er voor gezorgd dat teambaas Gottfried Grasser heel tevreden was met mijn prestaties, hierdoor is hij nu aan het kijken of we nog dit jaar minstens nog een test of zelfs een race met zijn team kunnen doen. Vervolgens wou hij zeker kijken naar de mogelijkheden voor volgend jaar.”

null

Gottfried Grasser richtte in 2011 het Grasser Racing Team op en zijn team is uitgegroeid naar de status van één van de meest gerenommeerde GT teams in Europa. Ze nemen succesvol deel aan de Blancpain GT Sprint Cup en de ADAC GT Masters. Het team is gevestigd in St. Margarethen bei Knittelfeld, vijf kilometer verwijderd van de Red Bull Ring Austria. 2014 betekende de doorbraak voor het team met in totaal 22 podiumplaatsen, waarvan twaalf keer de eerste plaats, zes keer tweede en vier keer derde. Dit leverde een derde plaats op in de eindrangschikking van het Blancpain GT Team-klassement. Verder werden ze dat jaar tweede in de Lamborghini Supertrofeo. 2015 was nog succesvoller met overwinningen in Monza en op de Red Bull Ring. Pole postions op Paul Ricard, Silverstone en de Nürburgring en raceresultaten variërend van derde tot en met zesde plaatsen. In 2016 was vooral het resultaat in de ADAC GT Masters een nieuw hoogtepunt. Loris Hezemans: “Het is opvallend hoe goed en efficiënt Grasser Racing werkt, daarom is het voor mij wel duidelijk dat ze continue vooraan rijden in de verschillende series waaraan ze deelnemen.”

Loris Hezemans

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS