Autosport Internationaal Toerwagens • Blancpain Endurance Series

Jeroen Bleekemolen verruilt Mercedes voor Bentley: "Het was een makkelijke beslissing"

Uitgegeven door Wim Boekel • 19 februari 2015 19:29

Jeroen Bleekemolen komt dit jaar uit voor HTP Motorsport Bentley en gaat voor die equipe de 24 uur van de Nürburgring rijden, een programma in de Blancpain GT Series en het ADAC GT Masters. Daarmee komt een einde aan de lange relatie tussen de Aerdenhouter en Black Falcon Mercedes, waarmee hij in 2013 de 24 uur in de Duitse Eiffel won.

Jeroen Bleekemolen

“Op het moment staat alleen de race op de Nürburgring vast, maar we praten over een veel groter programma rond mijn verplichtingen in het Tudor United SportsCar Championship”, aldus Bleekemolen tegenover Autosport.com.

“Ondanks dat ik veel succes heb gehad met Black Falcon, was het een makkelijke beslissing voor mij, omdat ik waarschijnlijk heel veel ga racen met HTP dit seizoen", zegt Bleekemolen over zijn vertrek. "Het team heeft dezelfde mentaliteit als ik: ze willen naar buiten gaan, het werk doen en races winnen.” De 33-jarige coureur hoopt ook te kunnen terugkeren naar de Blancpain Sprint Series, waar hij afgelopen seizoen met Grasser Lamborghini tweede werd. Het kampioenschap heeft slechts een samenloop met het TUSCC.

Een terugkeer in de Blancpain Endurance Series lijkt minder logisch door twee races die in hetzelfde weekeinde vallen als de Amerikaanse race, waaronder de 24 uur van Spa in juli. De verwachting is echter dat Bleekemolen in december terugkeert naar Black Falcon voor de Gulf 12 uur op het Yas Marina Circuit. De Nederlander is samen met acht andere coureurs aangekondigd, welke programma’s ze gaan rijden is nog onbekend.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS