Autosport Internationaal Toerwagens • Blancpain Endurance Series

Jeroen Bleekemolen gaat voor de nieuwe Bentley Continental GT3

Uitgegeven door Wim Boekel • 18 februari 2015 23:22

Aankomend seizoen stapt HTP Motorsport over van de vertrouwde Mercedes SLS AMG GT3 naar de Bentley Continental GT3. Het Duitse team gaat met de nieuwe bolide in diverse Europese GT3-klassen uitkomen.

Bentley GT3

Belangrijkste coureur in de lineup van HTP Motorsport is Maximilian Buhk, die alweer voor het vierde jaar uitkomt voor het team. Daarnaast is de Duitser fabriekscoureur van Bentley in 2015. Naast de snelle coureur komen ook andere ervaren coureurs voor het team uit, onder wie Jeroen Bleekemolen. Naast het tweetal gaan ook Harold Primat, Christian Menzel en Lance David Arnold deel uitmaken van het team.

Daarnaast komt HTP Motorsport in 2015 met een Bentley Junior Team aan de start. In dit team gaat onder anderen Vincent Abril, die overkomt van het Belgian Audi Club Team WRT, rijden. De coureur werd afgelopen jaar nog Silver Cup-kampioen. Naast de Fransman maken ook Fabian Hambrecht, die in het ADAC GT Masters voor Audi reed en de Porsche Cup-coureur Clemens Schmid en Luca Stolz deel uit van het Junior-team.

“We starten met een sterke rijders lineup en een mix van jong talent en ervaren pro’s in ons eerste seizoen met Bentley", aldus teambaas Norbert Brückner. "Jong talent is altijd een integraal onderdeel van het team geweest, daarom hebben wij onze handtekening gezet onder het Bentley Junior Team. De prestatie van onze Bentley Continental GT3 was veelbelovend in de voorseizoentests en met deze lineup zijn we goed voorbereid op het seizoen.”

Aanvullende coureurs en de onderverdeling van de coureurs wordt later bekendgemaakt.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS