Autosport Internationaal Toerwagens • Blancpain Endurance Series

Het wensenlijstje van Porsche! Autofabrikant wil een fabrieksteam: "Het hangt een beetje af van.."

Uitgegeven door Wim Boekel • 23 november 2017 12:42 • Print artikel

Porsche lijkt haar activiteiten in de Blancpain GT Series volgend jaar te gaan uitbreiden, waarbij de inzet door het fabrieksteam van Manthey volgens Motorsport-directeur Dr. Frank-Steffen Walliser op het wensenlijstje staat van de autofabrikant. Volgens Walliser worden er gesprekken gevoerd om een fabrieksteam in te zetten in de Pro-klasse van de Enudrance Cup, waarbij er twee Porsches 911 GT3 RS moeten worden gaan ingezet.

Porsche


“Het is één van onze mogelijkheden, omdat we de Blancpain GT kunnen ondersteunen,” vertelde de Duitser aan Sportscar365. “We denken dat het positief is. We hebben tot nu toe nog niets over onze programma’s besloten, maar het staat zeker op onze wensenlijst, zo zou ik zeggen... Het hangt een beetje af van de algemene situatie binnen Porsche.”

Walliser gelooft dat een door de fabriek ondersteund Blancpain GT-programma meer van haar klanten naar het kampioenschap kan brengen. Dit jaar nam slechts één Porsche het volledige jaar deel aan het endurance kampioenschap in de Pro-Am, met Herberth Motorsport. Waarbij Team 75 Bernhard alleen deelnam aan de 24 uur van Spa. “Als we ongeveer vijftien procent hebben, doen we goed werk, zoals in de Pirelli World Challenge,” zei de Porsche-directeur over het vergroten van haar marktaandeel in het kampioenschap. “Als we er onder zitten, moeten we ons verbeteren. Met de Blancpain GT Series zijn we onderweg. We moeten terugkomen en sterker zijn.”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS