Autosport Internationaal Toerwagens • Blancpain Endurance Series

Het perfecte weekend voor Belgian Audi Club Team WRT in Hongarije! Een ongeëvenaard moreel!

Uitgegeven door HJ van Keulen • 30 augustus 2017 16:25 • Print artikel

Cijfers tonen soms meer aan dan een lang discours. Twee zeges, vier plaatsen op het podium, vijf auto’s in de top 8 tijdens de kwalificatierace en vier wagens in de top 5 tijdens de hoofdrace. In een kampioenschap als de Blancpain GT Series Sprint Cup dat competitiever is dan ooit, heeft Belgian Audi Club Team WRT de vierde manche van het seizoen op de Hungaroring gedomineerd!

Audi Club Team WRT

Het boegbeeld van die prestatie was de Audi R8 LMS geflankeerd met het nummer #5, de bolide van Dries Vanthoor en Marcel Fässler. Onder meer dankzij een Limburger in de vorm van zijn leven, heeft het duo de eerste plaats nooit uit handen gegeven. Dries Vanthoor, auteur van de beste tijd in beide vrije trainingen en de pole positie, realiseerde het perfecte weekend door ook – met de kostbare steun van Marcel Fässler – de twee zeges in de kwalificatierace en de hoofdwedstrijd in de wacht te slepen. Dat was voldoende om de twee rijders opnieuw te lanceren in de titelstrijd, en dat met nog slechts één wedstrijd op het programma!

Met een derde plaats op zaterdag en de zilveren medaille op zondag heeft nog een ander duo indruk gemaakt in Hongarije. Pieter Schothorst en Jake Dennis, vaak erg snel maar ook dikwijls gekweld door de pechduivel, hebben eindelijk hun potentieel getoond aan het stuur van de #3. Ook voor Stuart Leonard en Robin Frijns werd het een knap weekend: met een vijfde en een vierde positie blijft het duo van de #17 aanspraak maken op de titel. En zelfs al vallen Markus Winkelhock en Will Stevens terug van de tweede naar de vijfde plek in de tussenstand, toch hebben ze belangrijke punten gescoord door op zondag vijfde te worden. Ze tellen slechts zes lengtes achterstand op de leiders, terwijl er nog 34 punten op het spel staan tijdens de finale op de Nürburgring. Alles is dus nog mogelijk!

De enige kleine domper voor WRT was de tegenvallende prestatie van de tandem Enzo Ide-Christopher Mies, achtste in de kwalificatierace maar niet bij de gelukkigen in de hoofdrace. Maar de troepen van Vincent Vosse verlaten Boedapest wel met een ongeëvenaard moreel!

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS