Autosport Internationaal Toerwagens • Blancpain Endurance Series

Goede race Nederlands Lamborghini team met vader Paul en zoon Max van Splunteren

Uitgegeven door Bas Kaligis • 28 juni 2016 14:37

Leusden – De endurance race van de Blancpain Series op het zuid- Franse circuit van Paul Ricard bood weer een fantastisch schouwspel. Na 6 uur racen viel de finishvlag zaterdag om middernacht en was er opnieuw een podium met drie verschillende merken. Het team van Lamborghini Leusden kreeg last minute een andere rijdersbezetting, omdat Louis Machiels door een blessure verhinderd was. In zijn plaats pakte Paul van Splunteren na twee jaar afwezigheid het racen weer op en ontstond een uniek team met vader en zoon Van Splunteren samen met Jeroen Mul. Door een foutloze race behaalde de NEC-Lamborghini Huracán het beste seizoensresultaat tot nu toe en wordt vol verwachting uitgekeken naar de Sprint race volgende week op de Nürburgring en de 24-uurs race van Spa-Francorchamps over een maand.

NEC Lamborghini Huracan Paul Ricard

Jeroen Mul en Max van Splunteren waren als altijd optimaal gemotiveerd en voorbereid voor de lange avondrace op het uitdagende circuit van Paul Ricard. “We hebben de vrije trainingen goed gebruikt om te komen tot de afstelling om een snelle kwalificatietraining te rijden,” aldus Jeroen Mul. “En dat lukte, waarbij wij tevens voldoende data verzamelden voor een iets minder scherpe afstelling voor de lange race, want daarin draait het niet alleen om snelle rondetijden, maar juist om stabiliteit en uithoudingsvermogen.” Mul constateerde ook dat Paul van Splunteren ondanks een gemis aan wedstrijdritme en geen ervaring met de Lamborghini zich snel aanpaste: “Paul is altijd gemotiveerd en met een super focus op het racen, dus hij paste goed in ons team.” Paul van Splunteren was zelf kritisch op zijn eigen functioneren binnen het team: “Het was een unieke ervaring om samen met Max in de Lamborghini te racen dit weekeinde. Ik had dat niet graag willen missen, maar eerlijk is eerlijk Louis Michiels was hier wel een seconde per ronde sneller geweest. Ik moest vooral wennen aan zo veel competitieve auto’s in dit prachtige veld.” Door twee foutloze stints wist Van Splunteren het verlies echter knap te beperken en Mul en Max van Splunteren voegden daar hun sterke stints aan toe.

Lamborghini Leusden 6 uursrace Paul Ricard NEC Lamborghini Huracan

Max van Splunteren was dan ook tevreden na de enerverende race: “Het was heel mooi om mijn vader bezig te zien en hoewel het hem ongetwijfeld niet mee viel hebben we als team heel goed samengewerkt.” Door een slimme en goed uitgevoerde pitstop strategie wist Attempto Racing de NEC-Lamborghini Huracán GT3 in de eindfase van de race dan ook naar een prima 16e plaats (van 57) te dirigeren en daarmee pakte het team de 5e plaats in de Pro-Am categorie.

Uitslag 6-uurs race Paul Ricard:
1. Bell/Ledogar/Van Gisbergen, McLaren; 2. Lathouras/Rugolo/Guidi, Ferrari; 3. Baptista/Magnussen/Albuquerque, Audi; 16. Jeroen Mul/Max van Splunteren/Paul van Splunteren, Lamborghini (5e plaats in Pro-Am)

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS