Autosport Internationaal Toerwagens • Blancpain Endurance Series

FOTO'S: Honda presenteert haar gloednieuwe bommetje!

Uitgegeven door Wim Boekel • 27 juli 2017 13:37 • Print artikel

Honda heeft voorafgaande aan de 24 uur van Spa-Francorchamps haar nieuwe GT3-raceauto gepresenteerd. De auto moet in 2018 haar entree gaan maken op de Europese circuits. Tijdens een persconferentie in de paddock van het Belgische circuit werd het doek van de auto gehaald.



In totaal komen er volgend jaar twaalf auto’s beschikbaar, waarvan de levering in oktober gaat plaatsvinden. Het programma gaat zeven jaar lopen, dat is de homologatie periode van de auto, met een capaciteit van 70 auto’s die in de periode geproduceerd gaat worden. De auto gaat voor klanten rond de € 645.000 kosten.



“De GT3-omgeving is een hele mooie, omdat het wereldwijd is”, reageerde het hoofd van Honda Motorsport Europe tijdens de presentatie. “Je kunt racen met klanten in verschillende klassen, of dat sprint, endurance of wat dan ook is. Het is de perfecte mogelijkheid voor ons om veel mensen te bereiken. Het is ons vlaggenschip, dus krijgen we door de auto veel publiciteit. We hopen dat dat over de hele wereld is. GT3 geeft ons daarvoor de beste kans.”



De auto is door JAS Motorsport in Italië gebouwd en gaat de technische ondersteuning leveren aan de teams in zowel Europa als China. Waarbij Mugen de assistentie in Japan gaat bieden. Deze rol is voor Honda Performance Development in Noord-Amerika weggelegd. Al eerder debuteerde de bolide onder de naam Acura NSX GT3 in Amerika met een fabrieksprogramma. Daar heeft de auto in handen van Michael Shank Racing haar succes al bewezen met twee overwinningen.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS