Autosport Internationaal Toerwagens • Blancpain Endurance Series

24H Spa: veel tegenslag voor de Porsches, maar stug doorzetten brengt hen toch naar voren... + FOTO'S

Uitgegeven door Peter Vader • 30 juli 2017 08:42 • Print artikel

SPA-FRANCORCHAMPS - Gedurende de nacht reed de Porsche 911 GT3 R van het KÜS Team75 Bernhard een indrukwekkende opmars door het veld tijdens de lange afstandmarathon in Spa-Francorchamps. De combinatie Kévin Estre, Michael Christensen en Laurens Vanthoor waren na een penalty teruggevallen naar positie 28. Dankzij een slimme pitstrategie en foutloze stinten vocht het trio hun weg terug naar de derde plaats. Op deze positie wist het Porsche trio zich tot op heden goed te handhaven.

Porsche Spa #117

De Porsche 911 GT3 R van Herberth Motorsport werd geteisterd door veel pech. Tot twee maal toe raakte de als tweede vanaf de startgrid vertrokken #912 Porsche betrokken in botsingen met andere concurrenten en verloren ze meer dan dertig minuten in de pits vanwege reparaties. Sven Müller, Mathieu Jaminet, Daniel Allemann en Ralf Bohn vochten zich omhoog in het grote veld naar een zevende plaats in de Pro-Am-categorie.

null

Herberth Motorsport's tweede voertuig overleefde de nacht niet in de Belgische uithoudings-klassieker. De Porsche 911 GT3 R reed over puin op het wegdek en liep onherstelbare schade op. Na 138 ronden moest het # 911 voertuig in de pits worden geparkeerd.

null

Reacties op de race tot nu toe:

Alfred Renauer, team eigenaar en bestuurder Herberth Motorsport (911 GT3 R # 911): "Een ongeluk in Eau Rouge liet veel puin op de baan achter en we reden over een of twee stukken heen. Hierdoor scheurde de onderkant van de auto open evenals de olietank. Om dit te repareren zouden we de versnellingsbak en motor moeten demonteren en de hele onderkant volledig vernieuwen. Dit was niet mogelijk in zo'n korte tijd, dus moesten we de handdoek in de ring gooien."

null

Marc Lieb (911 GT3 R # 911): "We hadden niet de snelheid die we nodig hadden en dan was er het probleem met de balans van de auto. Toen we eindelijk ons ritme vonden en we ons door het veld naar voren konden werken, moesten we uitvallen. Het is jammer voor het team, omdat ze zo'n geweldige hoeveelheid werk verricht hadden. Dus, ik denk dat we volgend jaar weer naar Spa moeten komen."

null

null

null

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS