Autosport Internationaal Toerwagens • Blancpain Endurance Series

24H Spa: Positiewisselingen, straffen en party na vier uur in Spa

Uitgegeven door Peter Vader • 29 juli 2017 21:25 • Print artikel

SPA - Uiteenlopende pitstopstrategieën van de diverse teams zorgden ervoor dat meerdere auto’s tijdelijk aan de leiding reden. Naast de #55 Kaspersky Motorsport-Ferrari en de #63 GRT Grasser Racing Team-Lamborghini reden ook de #1 Audi Sport Team WRT-Audi en de twee Bentley Team M-Sport-Bentleys (#7 en #8) aan de leiding, maar toen de beide Bentleys aan het eind van ronde 75 gelijktijdig aan de pits kwamen, reden de Ferrari en de Lamborghini weer op de eerste en tweede plaats, gevolgd door de #1 Audi Sport Team WRT-Audi en de #84 Mercedes-AMG Team HTP Motorsport-Mercedes op de vierde plaats. Dat is de situatie na vier uur, terwijl het Music Festival in de Fan Zone al in volle gang is.

kaspersky ferrari

De tweede ‘full course yellow’ in de race, gevolgd door een interventie van de safety-car, was er in de 54e ronde vanwege een crash van Jamie Green in de #17 Belgian Audi Club Team WRT-Audi bij het uitkomen van Bruxelles. Na een neutralisatie van vier ronden werd de race weer vrijgegeven. In ronde 83 werd de #5 Audi Sport Team WRT-Audi de pits in geduwd voor reparatie.

null

De #117 KÜS Team75 Bernhard-Porsche, door velen beschouwd als een van de favorieten voor succes in de race, viel ver terug in het veld als gevolg van een tijdstraf van drie minuten vanwege het onveilig binnenrijden van de pitstraat. De wedstrijdleiding zette ook het strenge beleid tegen overschrijdingen van de afgrenzingen van de baan voort, een vergrijp waarvoor vele ‘drive-through penalties’ werden opgelegd.

null

De #97 Oman Racing Team with TF Sport Aston Martin blijft aan de leiding in de Pro-Am Cup, maar de beide Black Falcon Mercedessen (#16 en #18) volgen op korte afstand en ook de #89 AKKA ASP-Mercedes is niet ver weg.

null

In de AM-klasse blijft de #888 Kessel Racing-Ferrari op kop, ondanks een ‘drive-through penalty’ voor het overschrijden van de witte lijnen, met de #26 Saintéloc Racing-Audi op de tweede en de #488 Rinaldi Racing-Ferrari op de derde plaats. In de ‘National Class’ rijdt de #991 Speedlover-Porsche nog steeds voor de #56 RMS-Porsche.

Bron: official website 24hoursofspa

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS