Autosport Internationaal Toerwagens • Blancpain Endurance Series

24H Spa: Porsche goed onderweg tijdens de 24 Uren van Spa + FOTO'S

Uitgegeven door Peter Vader • 30 juli 2017 00:04 • Print artikel

SPA – Porsche is goed onderweg in de 24 Hours of Spa, waaraan dit jaar 215 coureurs en 63 auto’s deelnemen. De Porsche 911 GT3 R (# 117) van het ‘KÜS Team75 Bernhard’ maakte een goede start in de 69e editie van de lange afstandsklassieker in België. Na bijna drie uur racen lag de 500 pk 911, gereden door Kévin Estre, Michael Christensen en Laurens Vanthoor in de top tien en bleven binnen geringe afstand van de leiding.

Spa 2017 Start

Geen geluk had Daniel Allemann van het Team Herberth Motorsport in de # 912 Porsche 911 GT3 R. Terwijl hij in de top 20 reed, werd de Zwitserse coureur door een rivaal van de baan geduwd, maar kon hij doorgaan en lijkt nog steeds veelbelovend te kunnen eindigen in de Pro -Am een categorie. De tweede Herberth Motorsport Porsche 911 GT3 R heeft ook goede vooruitzichten voor een topklassering in de Pro-Am categorie van de 24 Hours of Spa.

null

Timo Bernhard, team eigenaar KÜS Team75 Bernhard: "We kwamen goed weg van de startstreep, maar we werden daarna opgehouden door coureurs die de blauwe vlaggen niet in acht hadden genomen. Het is nog veel te vroeg in de race om iets over een eindklassering te kunnen zeggen; tot nu toe loopt alles volgens plan en is ons tempo goed.”

null

Kévin Estre (911 GT3 R # 117): "De auto voelde me goed, maar het was moeilijk met de banden tegen het einde van mijn stint. We moeten zien hoe ze presteren als het vanavond en vannacht koeler wordt."

null

Alfred Renauer, team eigenaar en rijder van de Herberth Motorsport-911 GT3 R # 911: "De nummer 912 auto kende de nodige problemen maar kon toch doorgaan. Onze 911 rijdt goed, we moeten onze bandenstrategie verbeteren omdat aan het einde van een stint te veel achteruitgaan. Maar… we hebben nog een lange race te gaan.”

null

Sven Müller (911 GT3 R # 912): "Het is een geweldige ervaring om mijn eerste Spa 24-uurs race te rijden. Ik had stoere, maar eerlijke gevechten met mijn rivalen. De standaard is ongelooflijk hoog. Helaas, onze auto werd van de baan geduwd nadat de rijderswissel had plaatsgevonden, maar we konden gelukkig toch doorgaan. We hebben nog een lange weg te gaan en alles is nog mogelijk.”

24H of Spa

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS