Autosport Internationaal Toerwagens • Blancpain Endurance Series

24H Spa: Pole-winnende Ferrari leidt na eerste uur in Spa

Uitgegeven door Peter Vader • 29 juli 2017 17:40 • Print artikel

Nadat de duizenden gasten die op de grid hadden genoten van de festiviteiten voorafgaand aan de race, hun plaatsen op de tribunes en het dak van de pitgebouwen hadden gevonden, was alles gereed voor de formatieronde die voorafging aan de rollende start van de 69e editie van de Total 24 Hours of Spa.

24h spa start eau rouge

Bij stralende zonneschijn gingen 63 auto’s van start, waarbij Giancarlo Fisichella in de van pole startende #63 Kaspersky-Ferrari het veld door Eau Rouge en Raidillon leidde, gevolgd door Mirko Bortolotti in the #63 GRT Grasser Racing Team-Lamborghini en Kévin Estre, die met de #117 KÜS Team75 Bernhard-Porsche de derde plaats veroverde.

Deze drie auto’s domineerden de actie aan de kop van het veld voor het grootste deel van het eerste uur, gevolgd door René Rast in de #1 Audi Sport Team WRT-Audi en Maximilian Buhk in de #84 Mercedes-AMG Team HTP Motorsport-Mercedes. Bortolotti was vervolgens aan het eind van de 20e ronde na 48 minuten in de race de eerste rijder van de kopgroep die een pitstop maakte.

Na een uur in de wedstrijd leidde Johnny Adam met de #97 Oman Racing Team with TF Sport-Aston Martin comfortabel in de Pro-Am-klasse op de zevende plaats algemeen. De tweede plaats in deze klasse is in handen van Sven Müller in de #912 Herberth Motorsport-Porsche als 20e algemeen.

De best geklasseerde AM-auto is de #888 Kessel Racing-Ferrari met David Perel als rijder, gevolgd door Chris Goodwin in de #188 Garage59-McLaren en Rino Mastronardi in de #488 Rinaldi Racing-Ferrari

Na hun chassis- en motorwissel sloten de #00 Good Smile Racing & Team Ukyo-Mercedes en de #22 Motul Team RJN Motorsport Nissan vanuit de pitstraat achteraan het veld aan, maar er waren meer problemen voor de Nissan, waardoor de auto met Struan Moore in de eerste ronde op de baan tot stilstand kwam. Later kon de auto toch weer wegrijden. Zoals van tevoren aangekondigd kregen beide auto’s een stop-and-go-penalty van elk twee minuten vanwege de chassis- en motorwissel.

De eerste drive-through-penalty in de race ging naar Michele Beretta in de #12 Ombra Racing-Lamborghini vanwege het veroorzaken van een aanrijding. Diverse rijders kregen waarschuwingen voor het overschrijden van de afgrenzing van de baan.

Bron: official website Total24hoursofspa

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS