Autosport Internationaal Toerwagens • Blancpain Endurance Series

24H Spa: Mercedes en Audi nek aan nek terwijl de zon opkomt in Spa

Uitgegeven door Peter Vader • 30 juli 2017 06:37 • Print artikel

SPA - Terwijl om zeven uur de zon opkwam van achter de heuvels in de Ardennen rond het circuit van Spa-Francorchamps, reed de #1 Audi Sport Team WRT Audi aan de leiding in de Total 24 Hours of Spa. De Audi nam de leiding over toen de #85 HTP Motorsport Mercedes als laatste uit de kopgroep binnenkwam voor de verplichte ‘technische pitstop’ van vijf minuten. De #90 AKKA ASP Mercedes reed op de tweede plaats, de #98 ROWE Racing BMW was derde.

Audi R8 WRT

De nacht bracht eindelijk de regenbui die iedereen op Spa min of meer verwachtte, maar zelfs zonder de regen, die overigens ook niet erg lang duurde, was er genoeg actie op der baan. Vroeg in de nacht viel de #88 AKKA ASP Mercedes uit na een crash van Félix Serrales bij een poging om bij Stavelot een achterblijver in te halen. Daarna kwamen de #18 Black Falcon Mercedes en de #00 Good Smile Racing & Team UKYO Mercedes met elkaar in botsing, waarop beide auto’s uitvielen.

null

In het 14e uur had de #55 Kaspersky Motorsport Ferrari, die lange tijd de race had geleid, een crash op de Raidillon na contact met de #90 AKKA ASP Mercedes bij La Source. Net daarvoor was er een langdurige safety-car-interventie geweest als gevolg van een aanrijding tussen de #77 Barwell-Lamborghini en de #11 Kessel Racing-Ferrari.

null

De #16 Black Falcon-Mercedes had nog steeds de leiding in de Pro-Am-klasse in handen en had inmiddels een voorsprong van drie ronden op de #97 Oman Racing with TF Sport-Aston Martin. Nog een ronde daarachter reed de #961 Spirit of Race-Ferrari op de derde plaats.

null

Ferrari-teams bleven op de eerste twee plaatsen in de AM-klasse met de #488 Rinaldi-Ferrari aan de leiding voor de #888 Kessel Racing-auto. De #26 Saintéloc-Audi was derde in de klasse. De #991 Speedlover-Porsche reed als enige nog in de nationale klasse.

null

Bron: official website 24hoursofspa

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS