Autosport Internationaal Toerwagens • Blancpain Endurance Series

24H Spa: Italiaanse GT-auto’s aan kop van het veld na twee uur in Spa

Uitgegeven door Peter Vader • 29 juli 2017 18:20 • Print artikel

Het tweede uur van de Total 24 Hours of Spa eindigde achter de safety-car die in ronde 45 de baan op werd gestuurd na een zware crash van Pasin Lathouras in de #50 AF Corse-Ferrari op de top van de Raidillon. De Thaise rijder kon ongedeerd uitstappen, maar de eerste neutralisatie werd uitgeroepen zodat de grote hoeveelheid brokstukken kon worden opgeruimd.

null

Ondertussen domineerden de Italiaanse GT-auto’s de gang van zaken aan de kop van het veld. Na 47 ronden leidde de #63 GRT Grasser Racing Team-Lamborghini voor de #55 Kaspersky Motorsport-Ferrari. Terwijl Mirko Bortolotti nog steeds achter het stuur van de Lamborghini zat, had Marco Cioci de Ferrari overgenomen van Giancarlo Fisichella. “Het was een uitstekende eerste stint. Aan het eind was ik heel voorzichtig met de banden, zodat ze tot aan het eind zouden uithouden”, verklaarde Fisichella na de eerste rijderswissel.

De #1 Audi Sport Team WRT-Audi reed op de derde plaats met René Rast achter het stuur, gevolgd door Connor de Philippi in de zusterauto van het team met #2. Voor eigen publiek toonde Maxime Soulet een sterk optreden in de #8 Bentley Team M-Sport-Bentley op de vijfde plaats, voordat nagenoeg alle rijders binnenkwamen voor de pitstops tijdens de neutralisatie.

Voor het winnende team van vorig jaar, ROWE Racing, was er drama toen Alexander Sims de #99 BMW aan het begin van het tweede uur met schade aan de rechter achterwielophanging naar de pits bracht. Diverse rijders kregen drive-through-penalties vanwege het overschrijden van de afgrenzing van de baan.

De #97 Oman Racing Team with TF Sport-Aston Martin bleef aan de leiding in de Pro-Am-klasse op de zevende plaats algemeen, gevolgd door de #16 Black Falcon-Mercedes, die met Maximilian Götz als rijder een goede opmars maakte. Daarachter reden de #89 AKKA ASP-Mercedes en de #18 Black Falcon-Mercedes.

De leiding in de AM-klasse was nog steeds stevig in handen van de #888 Kessel Racing-Ferrari gevolgd door de #777 HB Racing-Lamborghini en de #36 Walkenhorst Motorsport-BMW. In de ‘National Class’ leidde de #991 Speedlover-Porsche voor de #56 RMS-Porsche.

Bron: official website Total24Hoursofspa

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS