Autosport Internationaal Toerwagens • Blancpain Endurance Series

24H Spa: High noon op Spa: acht auto’s en zes merken nog steeds in dezelfde ronde

Uitgegeven door Peter Vader • 30 juli 2017 11:42 • Print artikel

SPA - Met nog vier en een half uur te gaan in de Total 24 Hours of Spa rijden er nog steeds acht auto’s van zes verschillende merken in dezelfde ronde aan kop van het veld, zodat het nagenoeg onmogelijk is om de winnaar van de 69e editie van de Belgische lange-afstandsklassieker te voorspellen. Op het middaguur rijdt de #90 Akka ASP-Mercedes aan de leiding, gevolgd door een tweetal Audi’s: de #1 Audi Sport Team WRT-auto en de #25 Audi Sport Team Saintéloc-R8.

null

Ook de uren tussen zonsopkomst en het midaguur boden weer volop actie. Het GRT Grasser Racing Team, dat lange tijd meestreed om een podiumplaats, zag alle kansen in rook opgaan toen Christian Engelhart in de #63 Lamborghini bij Les Combes in de bandenstapels crashte, ogenschijnlijk als gevolg van een remprobleem. De Duitser kon zelfstandig uitstappen, maar de safety-car werd de baan op gestuurd. Net na de herstart kwamen de #1 Audi Sport Team WRT-Audi met René Rast en de #90 Akka ASP-Mercedes met Raffaele Marciello met elkaar in botsing en gingen beide in de rondte. Beide auto’s konden de race vervolgen, maar Rast werd naar binnen geroepen voor een ‘drive-through penalty’ vanwege het veroorzaken van de aanrijding.

Diverse auto’s wisselden elkaar af aan de leiding, waaronder de #98 ROWE Racing-BMW, de #8 Bentley Team M-Sport-Bentley, de #117 KÜS Team75 Bernhard-Porsche alsmede de #90 Akka ASP-Mercedes en de beide Audi’s van Audi Sport Team WRT en Audi Sport Team Saintéloc.

De #16 Black Falcon-Mercedes verdedigt met succes zijn leidende positie in de Pro-Am-klasse, maar de #97 Oman Racing Team with TF Sport-Aston Martin volgt op korte afstand en zou met een goed resultaat in Spa al vroegtijdig de Blancpain GT Series Endurance Cup-titel in de klasse kunnen binnenhalen. De #961 Spirit of Race-Ferrari heeft de derde plaats in de klasse in handen.

Ondertussen is de 1-2 voor Ferrari in de Am-klasse gebroken: de #888 Kessel Racing-Ferrari rijdt nog steeds aan de leiding met de relatief comfortabele voorsprong van zes ronden, maar de #36 Walkenhorst Motorsport-BMW heeft zich terug opgewerkt na de problemen eerder in de race en rijdt nu weer op de tweede plaats in de klasse na de #488 Rinaldi Racing-Ferrari naar de derde positie te hebben verdrongen. De #991 Speedlover-Porsche blijft aan de leiding in de nationale klasse.

Bron: official website 24hoursofspa

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS