Autosport Internationaal Toerwagens • Blancpain Endurance Series

24H Spa: Bentley aan de leiding om middernacht!

Uitgegeven door Peter Vader • 29 juli 2017 22:50 • Print artikel

SPA - Om middernacht, als er zeven en een half uur voltooid is van de Total 24 Hours of Spa, is het # 8 Bentley Team M-Sport die de leiding heeft voor de # 2 Audi Sport Team WRT Audi en de # 63 GRT Grasser Racing Team Lamborghini. Verschillende pit stop-strategieen leidden tot verschillende raceleiders, met zes verschillende merken in de top zeven!

null

Uitstekend on- en off-track entertainment zorgde ervoor dat de duizenden toeschouwers een geweldige tijd hadden tijdens een zwoele zaterdagavond op het Circuit de Spa-Francorchamps. De temperaturen bleven boven de 20 graden tot middernacht en het muziekfestival en het traditionele vuurwerk werden toegevoegd aan de vreugde.

null

Er was ook veel acties op de baan, met de # 55 Kaspersky Motorsport Ferrari en het # 63 GRT Grasser Racing Team Lamborghini dicht op elkaar in de strijd om de leiding voor het grootste deel van de avond. De BOP (red. Balance Of Performance) voor de race lijkt goed te werken, aangezien auto's van de diverse, verschillende merken keurig aan elkaar gewaagd blijven: met de twee Italiaanse GT-auto's zijn de Bentley, de # 2 Audi Sport Team WRT Audi, de # 88 Team AKKA ASP en # 4 HTP Mercedes-inschrijvingen en de # 98 ROWE Racing BMW, rijden er zes verschillende merken in de top zeven, op sterk wisselende posities die vaak veranderen door de verschillende pit stop-strategieen.

null

Een belangrijke uitvaller net na zes uur 's avonds was de # 84 Mercedes-AMG Team HTP Motorsport Mercedes: Jimmy Eriksson crashte bovenaan Raidillon terwijl hij op dat momnet op de derde plaats reed. Race control besloot voor een full course yellow en kwam daarna de safety car in de baan. Recentelijk werden er enkele korte neutralisaties ingesteld voor relatief kleine incidenten.

null

Met consistente snelle rondetijden heeft de # 16 Black Falcon Mercedes de leiding genomen in de Pro-Am-klasse. De # 18 Black Falcon Mercedes is momenteel tweede in de klasse, gevolgd door de voormalige klasleider, de # 97 Oman Racing met TF Sport Aston Martin. De concurrentie in de Pro-Am-klasse blijft heftig.

null

Met de # 888 Kessel Racing inzet in de leiding en de # 488 Rinaldi Racing-auto op de tweede plaats, liggen de Ferrari teams op een eerste en tweede plaats in de ProAm klasse. Aansluitend volgt de # 26 Saintéloc Audi. In de Nationale klasse stopte de # 56 RMS Porsche tijdens de avond, waardoor de # 991 Speedlover Porsche aan de leiding kwam met veertien ronden voorsprong.

null

Bron: official website 24hoursofspa

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS