Karting • Belgisch Kampioenschap

Milan Coppens kent topseizoen: twee keer vice-kampioen in twee weken! "Geweldig team!"

Uitgegeven door Bas Kaligis • 19 oktober 2017 14:14 • Print artikel

GENK – Als karter Milan Coppens één ding duidelijk heeft gemaakt het afgelopen seizoen, is het wel dat hij razendsnel is. De twaalfjarige rijder uit Oud-Heverlee won zondag in Genk het vice-kampioenschap in het Belgische kampioenschap van de BMC. Twee weken eerder had het Belgische talent dezelfde titel al in het Nederlands kampioenschap van organisator Chrono Karting gewonnen.

Milan Coppens champagne

Natuurlijk was Milan blij met zijn prestatie, hij was er terecht trots op. Want presteren, daar gaat het uiteraard om in sport. Toch was er ook een andere, en misschien wel net zo belangrijke reden voor zijn blijdschap: hij heeft het afgelopen seizoen veel geleerd. Juist dat is belangrijk met het oog op het komend seizoen. Milan is niet alleen snel, hij is het afgelopen seizoen een betere en completere karter geworden.

“Een paar weken geleden tijdens de vorige ronde van de BMC, ook in Genk, won ik het dagklassement met twee mancheoverwinningen. Ik dacht: dat is goed gegaan. Maar ik dacht ook: wat kan ik beter doen?” Daar heeft hij zijn ervaren team voor. “Bij MdB Motorsport krijg ik tips, daar leer ik van en zo probeer ik mezelf te verbeteren. Het geeft me veel meer zelfvertrouwen. Ik heb dit seizoen dan ook nooit stress gehad, nog geen seconde.”

Milan Coppens in actie

Zo reed hij zondag ook in de rondte tijdens de zesde en laatste ronde van het BMC-kampioenschap. Zelfverzekerd, gedecideerd rijdend, bewust van zijn eigen kunnen. Zo kwam hij na drie manches tot de derde plaats in het dagklassement. Het was genoeg voor het vice-kampioenschap.

Het sterkte de sympathieke Belg in zijn besluit volgend jaar bij de junioren te gaan rijden. Drie weken geleden reed hij voor het eerst in een juniorkart. “Dat ging goed. Bij het optrekken was het wel even wennen. Ik voelde mijn nek, maar het is wel veel leuker om in te rijden dan in een Minimax-kart. Vooral omdat hij sneller is.”

Bovendien was hij tot zijn genoegen bijna net zo snel als de zoon van zijn mecanieker eveneens een begenadigd rijder. “Ik dacht: deze kart is sneller, leuker. Ik wist dat het goed ging komen. Ik rijd technisch, dat heb ik dit seizoen al een paar keer laten blijken. Ik vind het echt superleuk dat ik volgend seizoen bij de junioren ga rijden. Natuurlijk moet ik nog bijleren, maar dat komt wel.”

Ook dan rijdt Milan bij MdB Motorsport. Hij reed dit jaar voor het eerst voor de equipe van teambaas Mike de Bruin en hij wil er voorlopig niet weg. Waarom zou hij ook? “Het is gewoon een geweldig team”, zei hij. “En ik rijd er met een motor van Bouvin Power. Dat bevalt heel erg goed. Ik kijk nu al uit naar volgend seizoen!”

Een stap hoger, betekent ook meer budget. Om dan zo goed mogelijk voor de dag te kunnen komen en bovendien zijn doelen in de sport te kunnen realiseren, zoekt Milan nog sponsors. Geïnteresseerden kunnen met Milan contact opnemen via MdB Motorsport op mdb.motorsport@hotmail.com.

Milan Coppens bedankt Patrick Smeulders, MdB Motorsport, Bouvin Power en zijn vader en moeder.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS