Karting • Belgisch Kampioenschap

Joey Alders verbaast zichzelf met podium bij ijzersterk debuut in DD2

Uitgegeven door Bas Kaligis • 7 juli 2015 08:37 • Print artikel

OSTRICOURT - Zijn debuut in de DD2-schakelkarts zou bij een eenmalige aangelegenheid blijven, dacht Joey Alders. Maar na een succesvol weekeinde op de kartbaan van Ostricourt denkt de snelle coureur uit Anna-Paulowna na over een vervolg. Wie geeft hem ongelijk? Tijdens de tweede ronde van de BNL werd hij 4e, 6e, 3e en 4e. De talentvolle karter mocht zelfs plaatsnemen op het podium naast de Europese toppers. Dat is wat je noemt een hoopgevend debuut.

IJzersterk debuut

Tjonge, wat had hij van zijn debuut in de DD2 genoten, stelde Joey Alders tevreden vast. In het begin moest hij weliswaar nog even wennen aan het schakelen en het later remmen, maar al gauw had de vijftienjarige karter de smaak te pakken. “Ik dacht: ik doe voor de gein een keer mee in de DD2, maar het heeft beter uitgepakt dan gedacht.”

Alders had het al vaker gedaan, in één seizoen racen in twee klassen. Tot dit jaar. Hij wilde zich uitsluitend focussen op het seniorenkampioenschap. En toen deed zich via Ingo Scheepers die kans voor om eens in een DD2-kart te racen. “Hij had zo'n kart opgebouwd. Tijdens de eerste training, afgelopen donderdag, bleek dat het heel goed ging. Daarna heb ik me meteen ingeschreven voor de wedstrijden in de BNL.”

Tijdens de eerste race op zaterdag moest hij nog wel even wennen, erkende Alders. “Ik viel tijdens de start terug in de ‘seniorengedachte’. Daardoor vergat ik even mijn tweede versnelling te gebruiken. Maar het ging al gauw heel goed.” Alders rukte van de achtste plaats op naar de zesde. En daarmee verschafte hij zichzelf een behoorlijke uitgangspositie voor de tweede heat.

Hoewel hij daarin kort na de start terugzakte naar de zevende plek, herpakte Alders zich vliegensvlug en opende hij de jacht op de mannen voor hem. Prompt bewees hij hoe snel hij is. Links en rechts inhalend klom hij op naar de vierde plaats. Mooi, maar het beste van de dag moest toen nog komen.

Joey Alders DD2 podium

Want in de eerste heat van zondag zou hij, zo bleek uiteindelijk, zijn beste prestatie van het weekeinde neerzetten. Alders werd derde en claimde zo bij zijn debuut in de DD2 direct een toppositie! “Het starten ging al beter”, zei de snelle Noord-Hollander bescheiden. “Daarna heb ik een mooie race gereden.” Dat gold ook voor de slotrace van waarin hij zich naar de vierde plaats had geknokt.

Toen de adrenaline enigszins uit zijn lijf was verdwenen, blikte Alders rustig terug op zijn debuut. Na één weekeinde in de DD2 wist hij al: rijden in de schakelkarts is misschien nog wel leuker dan in de automaten. “Ik wil graag IngoScheepers bedanken voor de technische ondersteuning. Hij heeft veel ervaring en dat heeft mij goed geholpen. Ik denk er nu over om bij de volgende BNL-ronde in Genk opnieuw in de DD2 mee te doen. En misschien rijd ik zelfs wel een EK-race.” Maar de senioren dan? Hij wist het nog niet precies. “Bij de senioren is de competitie heel erg sterk. Dat blijft ook interessant...”

Joey Alders wordt ondersteund door Hotel Restaurant De Kroon uit Anna-Paulowna en Scheepers Racing.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS