Karting • Belgisch Kampioenschap

Glenn Van Parijs pakt titel in BNL en wint ticket voor Rotax Max Grand Finals: “Echt een opluchting!”

Uitgegeven door Bas Kaligis • 8 september 2016 06:44 • Print artikel

GENK – Dat hij een snelle piloot was wisten we al een tijdje. Zondag kreeg Glenn Van Parijs op het circuit van Genk evenwel de ultieme bevestiging. Te midden van de top van Europa werd hij er derde bij de Rotax Max senioren tijdens de laatste ronde van de BNL Karting Series. Daarmee legde hij beslag op de eerste positie in het eindklassement. Met het Benelux-kampioenschap op zak, stelde Van Parijs en passant zijn deelname veilig aan de Rotax Max Grand Finals in Italië van volgende maand.

Glenn Van Parijs BNL champ en WK ticket

Glenn (21) was vanzelfsprekend enthousiast over zijn resultaten te Genk. Het betekende dan ook zijn eerste titel in de BNL. In 2013 behaalde hij wel reeds de titel van vice-kampioen. “Het was echt een opluchting”, zei de piloot van Team Bouvin na afloop van de huldiging. “Ik kon zaterdag al kampioen worden, maar helaas heb ik toen een crash gehad. Dit was erg balen, maar ik heb toen tegen mezelf gezegd: kom op, hoofd leegmaken! Mijn teamgenoot Michael Cool gaf me op dat moment dan ook een advies: niet te veel tellen, en gewoon voor de overwinning gaan! Na twee overwinningen in de heats, en een derde plaats in de finale, bleek dit dan ook een goed advies.

Nu mag Van Parijs zich opmaken voor zijn Rotax Max Grand Finals. Dit is - na New Orleans 2013 – zijn tweede deelname aan het meest prestigieuze podium binnen de Rotax Max, waar hij trots zijn land België zal vertegenwoordigen. Het evenement wordt gezien als het officieuze WK karten, de Olympische Spelen van de sport, waar ruim 350 rijders uit ruim 50 landen de eer van hun land verdedigen in diverse klassen. “In 2013 viel het voor mij wat tegen (op het WK wordt geloot om het materiaal, red.). Als het deze keer in Sarno echter meevalt verwacht ik toch vooraan te kunnen meerijden. En mocht het tegenvallen, so be it, ik heb een prachtig jaar gehad.”

Glenn legde de basis voor zijn titel op het circuit van Ostricourt tijdens de tweede ronde van de BNL. Glenn: “Ik ben er toen in geslaagd om twee keer de overwinning te behalen. Het was een essentieel weekend voor het kampioenschap, en de baan lag me wel.”

Birger David en Glenn

De snelheid die hij in het eerste weekend van juli aan de dag wist te leggen, werd ook afgelopen weekend in Genk bevestigd. Gedurende de finale reed zijn grootste concurrent voor de titel aan de leiding en werd het even spannend. Toen zijn teamgenoot voorbij hem reed is Van Parijs dan maar gaan volgen: “Als het kampioenschap maar binnen was, en dat is gelukt! Ik liet vandaag zien dat ik de snelheid heb. Ik ben dan ook trots, en zeer tevreden!”.

Hoe zijn toekomst in de kartsport er uitziet weet Glenn nog niet precies. De tweedejaars student handelswetenschappen aan de Universiteit van Brussel zou graag een keer de autosport verkennen, maar hij blijft hoe dan ook karten, zei hij. “Het is niet alleen heel leuk om te doen, het is ook een geweldige manier om fit te blijven.”

Glenn Van Parijs weet dat zijn succes niet alleen verkregen is. De racerij is teamwork! “Ik wil dan ook Birger Bouvin, David Vanrykelen en heel team Bouvin bedanken, maar bovenal mijn ouders, die niet alleen de sport voor mij mogelijk maken maar ook nog eens mijn grootste supporters zijn."

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS