Karting • Belgisch Kampioenschap

Glenn van Berlo piekt om in het ritme te blijven: "Al maak je me s nachts wakker, ik wil altijd rijden"

Uitgegeven door Bas Kaligis • 2 november 2016 10:18 • Print artikel

GENK Hij reed niet alle wedstrijden, dus voor het kampioenschap hoefde Glenn van Berlo niet aan de zesde en laatste ronde van het BMC deel te nemen. Wel voor zijn wedstrijdritme, zo maakte hij duidelijk. En met dat ritme was niets mis, zo bewees Van Berlo wederom op overtuigende wijze. De veertienjarige karter uit Veghel won het dagklassement bij de Rotax Max junioren met drie manchezeges!

Glenn van Berlo

Als je veel rijdt, blijf je in een bepaald ritme. Anders raak je dat kwijt, legde Glenn uit na afloop van de races op Karting Genk. Na het einde van een lang, zwaar maar bovenal mooi kartjaar. Nu zit mijn seizoen er dan wel op, maar ik ga heel veel trainen. Als je dat niet doet, ga je waarschijnlijk hard achteruit.

Terugblikkend, sprak hij over een positief seizoen waarin hij als rookie bij de junioren veel heeft geleerd. Het was een zwaar jaar. Bij de junioren wordt heel sterk gestreden. En ik heb veel plezier gehad. Als het volgend jaar een beetje meezit, kan ik nog mooiere resultaten behalen. Met wat meer geluk bij het EK bijvoorbeeld. Ik heb nu al zin in het nieuwe jaar.

Het tekent de passie die de sympathieke Brabander heeft voor zijn sport. Glenn staat te popelen om opnieuw te gaan racen terwijl het seizoen er amper op zit. Een lang seizoen ook. Hij reed vier EK-races, 2 BMCs, alle acht races van het Nederlands kampioenschap, de kick-off van de BNL en alle drie de volgende races van het BNL-kampioenschap.

Voor mij is het nooit genoeg. Ik vind zon raceweekend altijd heel leuk. Al maak je me s nachts wakker, ik wil altijd rijden. Ik baal nu dus een beetje. Ik vind er niks aan thuis op de bank te zitten. Ik moet nu eenmaal altijd bezig zijn. Daarom ga ik deze winter veel trainen in de kart, maar ook veel fietsen en hardlopen.

Het seizoen mag dan voorbij zijn, positief is in ieder geval dat hij het op de fraaist mogelijke wijze heeft afgesloten: het dagklassement winnen met drie racewinsten. Het onderstreepte nog maar eens het talent van Glenn. Het niveau van het Belgisch kampioenschap is net zo hoog als dat van het NK, zei hij.

Rotax Max junioren met winnaar Glenn van Berlo

Ik ben heel tevreden. Het was wel een keer fijn een weekend te hebben waarbij er tijdens de races geen druk op me lag. Natuurlijk wil ik ook dan winnen, maar als ik was uitgevallen, had dat niets uitgemaakt. Het was lekker relaxed. In zon geval neem ik ook iets meer risico. Ik heb inhaalacties uitgehaald waar je het niet verwacht en die gingen goed. Maar dan denk je wel: eigenlijk kan ik dat ook doen bij een kampioenschap waarvan ik het alle wedstrijden rijd. Dit is ook een heel leuke baan waar je eigenlijk overal kunt inhalen. Daardoor moet je ook de hele tijd op je hoede zijn. Dat is eigenlijk wel leuk.

Kay van Berlo wordt in zijn raceactiviteiten gesteund door Chica Chico, Rob van den Heuvel Autos, Home Autotainment Benelux, IBC Personeelsdiensten, Herenhuys en Van Berlo Bedrijfsvloeren. Hij bedankt zijn sponsoren en zijn broer Kay voor hun steun.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS